Αέρινη πρεμιέρα για ΑΕΚ, 4-1 την Ξάνθη

Ξεγελά κόσμο το 4-1 της ΑΕΚ υπέρ της Ξάνθης στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο φετινό πρωτάθλημα της Super League. Η Ένωση νίκησε φυσικά δίκαια, παραθέτοντας ωραία πράγματα στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, αλλά προβλημάτισε με την αμυντική της λειτουργία, ίσως επειδή έλειπε ο Σιμόες, ίσως πάλι επειδή η τετράδα Αλμέιδα, Πατίτο, Μπακασέτας και Μάνταλος δεν ήταν τόσο πιεστική όσο εκείνη που έπαιζαν συνήθως πέρσι (Αραβίδης, Βάργκας, Μπαρμπόσα, Μάνταλος).

Η Ένωση, βέβαια, κλήθηκε να αντιμετωπίσει μία καλή ομάδα που δεν κλείστηκε, ωστόσο το ότι επέτρεψε στους Ακρίτες να κάνουν τόσες πολλές επισκέψεις είναι ένα θέμα που πρέπει να εξετάσει ο Κετσπάγια. Από τη μέση, πάντως, και μπροστά η ΑΕΚ ήταν ποιητική. Μέχρι να καταλάβουν οι αμυντικοί της Ξάνθης και ο προπονητής της τι είναι αυτός ο Πατίτο, το νέο απόκτημα της ΑΕΚ είχε σερβίρει δύο γκολ με αντίστοιχες σέντρες στον Αλμέιδα (7) και στον Μάνταλο (10’). Η Ξάνθη μείωσε γρήγορα με τον Γιούνες στο 12’, αλλά ο Αλμέιδα με «κεραυνό» από τα 30 μέτρα έβαλε το γκολ της αγωνιστικής στο 16’  και έκανε το 3-1 πολύ νωρίς. Στη συνέχεια η Ξάνθη άρχισε να κυκλοφορεί την μπάλα, αλλά η ΑΕΚ έκανε περισσότερες ευκαιρίες χάρη στην ποιότητά της και αφού ο Ανέστης κράτησε το 3-1 όταν χρειάστηκε, ήρθε το 4-1 με τον Ντιντάκ στο 76’ για να διαμορφωθεί το τελικό σκορ.

Η ΑΕΚ έχει αλλάξει κυτταρική μορφή σε σχέση με πέρσι. Επιδιώκει επιθέσεις σε μικρότερο χρόνο, αλλά δεν μαρκάρει ψηλά. Είναι σίγουρα ομάδα πρωταθλητισμού με πάγκο πολυτελείας, αλλά θα πρέπει να βελτιωθεί ανασταλτικά, αφού κόντρα στην Ξάνθη επέτρεψε πολλά γεμίσματα, εικόνα που πέρσι στο ΟΑΚΑ δεν παρουσιάστηκε ποτέ. Σίγουρα ο κόσμος έφυγε ικανοποιημένος με τα τέσσερα γκολ, το ένα δοκάρι (του Μάνταλου) και τις 3-4 κλασικές ευκαιρίες που είδε, την γκολάρα του Αλμέιδα και φυσικά την εικόνα των Πατίτο (πέραν των δύο ασίστ έκανε όργια) και Τσιγκρίνσκι.

Ανέστης, Γκάλο, Λέσκοτ, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον, Μπακασέτας (65’ Σιμόες), Μάνταλος, Πατίτο (74’ Βάργκας), Αλμέιδα (61’ Αραβίδης)

ΞΑΝΘΗ: Ζίφκοβιτς, Παπαγεωργίου, Καρασαλίδης, Λισγάρας (50’ Βασιλακάκης), Φλίσκας, Λουσέρο, Ντε Λούκας, Τριάδης (60’ Νιέτο), Λάζιτς (72’ Ράνος), Σολντάνι, Γιούνες

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα