Αδικαιολόγητη γκρίνια για Πογιέτ!

Εξαιρετική μπάλα έπαιξε για 30-40 λεπτά περίπου η ΑΕΚ με τη Skoda Ξάνθη και για μία ακόμη φορά δημιούργησε σωρεία ευκαιριών, αλλά σκόραρε μόνο δύο φορές. Ο Πογιέτ είναι ξεκάθαρο πως στο ΟΑΚΑ θέλει η ομάδα του να μπαίνει δυνατά και να «καθαρίζει» το παιχνίδι νωρίς και στα εκτός έδρας να δίνει χώρο και να «χτυπά» στις αντεπιθέσεις.

Ο τρόπος με τον οποίο επιλέγει να παρατάσσει την ομάδα, οι τακτικές του, οι επιλογές του και τα συστήματα δεν αρέσουν πολύ στον κόσμο, που θέλει η ΑΕΚ να παίζει επιθετικά παντός καιρού και αντιπάλου, αλλά ο προπονητής της είναι κυνικός όσο δεν πάει και ψάχνει μόνο τη θωράκιση των αποτελεσμάτων.

Με τη Skoda όταν είδε να «χάνει» το κέντρο, πέρασε ορθώς στο παιχνίδι τον Γιόχανσον, αλλά παράλληλα έκανε μία ακόμη αλλαγή που δεν ενθουσίασε τον κόσμο, έβαλε τον Κολοβέτσιο για να μετατρέψει το σύστημα σε 3-5-2. Μετά από αυτή την αλλαγή, οι επισκέψεις της Skoda (που στο προηγούμενο πεντάλεπτο είχε ανέβει, κερδίζοντας και το πέναλτι) σταμάτησαν εντελώς και απείλησε μέσα σε 25 λεπτά μόνο μία φορά με ένα στημένο! Στην ουσία ο Πογιέτ έκοψε το βήχα της Ξάνθης, αλλά ο κόσμος το μετέφρασε ως υπερβολικό φόβο. Είναι όπως το βλέπει κανείς. Η ουσία είναι πως η ΑΕΚ είναι δεύτερη και μαθαίνει να εφαρμόζει πολλαπλά αγωνιστικά συστήματα που σίγουρα θα της χρησιμέψουν σε εννέα κρίσιμα ακόμη ματς, τα τρία ντέρμπι και τα έξι ματς των Play Off.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα