ΑΕΚάρα και στην Κροατία, 2-1 τη Ριέκα

Φώναξε με το καλημέρα πως μπορεί να πάει μακριά! Ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ η ΑΕΚ, η οποία το βράδυ της Πέμπτης (14/9) πήρε η νίκη με 2-1 στην Κροατία επί της Ριέκα πραγματοποιώντας πειστική εμφάνιση.

Ο Μανόλο Χιμένεθ διάβασε καλά το ματς, οι παίκτες του υπηρέτησαν το σχέδιο και το επιθυμητό αποτέλεσμα ήρθε. Πρόκειται για ένα διπλό που… βάζει βάσεις πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι εάν φυσικά δεν έχει στη συνέχεια η Ένωση τάσεις αυτοκτονίας.

Πολύ καλό ματς έκανε ο Βράνιες, ο οποίος έδωσε λύσεις σε πολλές περιπτώσεις αμυντικά, ενώ αναμφίβολα βοήθησαν σημαντικά και οι δύο σκόρερ. Ο Μάνταλος εκτός του γκολ είχε και άλλες καλές στιγμές, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Χριστοδουλόπουλο. Μπήκαν σε πολλές μονομαχίες οι δύο «κιτρινόμαυροι» χαφ, προσπάθησε και ο Λιβάγια. Σε ρηχά νερά ο Κλωναρίδης, ενώ κάποια στιγμή έπεσε και ο Μπακάκης.

Η Ριέκα, όπως με τον Ολυμπιακό έτσι και αυτή τη φορά, έδειξε πως δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και ειδικά απέναντι σε κλειστή άμυνα. Δεν θα πρέπει να προκαλέσει εντύπωση εάν στο ΟΑΚΑ παρουσιαστεί καλύτερη, αφού πρέπει να βρει χώρους για να απειλήσει. Η ΑΕΚ δεν της τους έδωσε και έτσι δεν κινδύνευσε.

Μπορεί μόλις στο 3′ η Ριέκα να έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Γκαβράνοβιτς, όμως, η ομάδα που συνολικά μπήκε καλύτερα στο ματς ήταν η ΑΕΚ. Αφού την έσωσε ο Ανέστης στη συγκεκριμένη φάση, πάτησε στα πόδια της και πήρε εύκολα τον έλεγχο του κέντρου στη συνέχεια.

Η Ένωση έδειξε στη συνέχεια τα δόντια της, είχε κάποιες τελικές και στο 16′ έκανε το 0-1. Φαινόταν ότι η Ριέκα αντιμετωπίζει προβλήματα αμυντικά και σε εκείνη τη φάση πλήρωσε άλλη μία αδράνεια των παικτών της με τον Μάνταλο να εκτελεί από κοντά και να φέρνει το ματς στα μέτρα της ΑΕΚ.

Όλα πήγαιναν καλά για τους «κιτρινόμαυρους», αφού τους δόθηκε η ευκαιρία να βρουν ακόμη περισσότερους χώρους στη συνέχεια. Απλά τους έλειπε η καλή τελική επιλογή. Όσο για τα μετόπισθεν, η Ριέκα δεν δημιουργούσε το παραμικρό πρόβλημα δείχνοντας ότι δυσκολεύεται αρκετά με την κλειστή άμυνα που συναντούσε.

Ο μοναδικός τρόπος για να σκοράρουν οι γηπεδούχοι ήταν είτε από κάποιο λάθος είτε από στημένο και τελικά έγινε το δεύτερο.Ο Ελέζ ισοφάρισε κόντρα στη ροή του ματς στο 29′ από κόρνερ του Γκόργκον και από το πουθενά οι Κροάτες μπήκαν και πάλι στο ματς και πήγαν με την ισοπαλία στα αποδυτήρια παρά την καλή στιγμή του Μάνταλου στο 41′.

Ήταν εμφανές πως το σκορ του πρώτου μέρους αδικεί την ΑΕΚ και πως εάν εκείνη ήταν πιο προσεκτική θα έπαιρνε το ματς. Ωστόσο, η Ριέκα την αιφνιδίασε στο δεύτερο ημίχρονο. Μπήκε δυνατά, θέλησε από τα πρώτα λεπτά να πιέσει και για περίπου ένα τέταρτο είχε τα ηνία του παιχνιδιού.

Η ΑΕΚ κατάφερε σε αυτό το χρονικό διάστημα να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις χωρίς να δεχτεί ουσιαστικά φάση και αμέσως μετά έκοψε τα πόδια των γηπεδούχων. Στο 62′ ο Χριστοδουλόπουλος με ωραία εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-2 και εκτός από το προβάδισμα, έδωσε και ψυχολογική ώθηση στους συμπαίκτες του.

Άργησε πολύ να αντιδράσει η Ριέκα στη συνέχεια και λίγο έλειψε εκεί να τελειώσει το ματς. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο καλές στιγμές με τους Σιμόες και Χριστοδουλόπουλο, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκαν. Έτσι, στο φινάλε αναγκάστηκαν να κλειστούν στο δικό τους μισό προκειμένου να διατηρήσουν το υπέρ τους προβάδισμα.

Η Ριέκα ήταν λογικό να πιέσει όπως μπορούσε, όμως, δεν κατάφερε κάτι το ιδιαίτερο. Με την μπάλα κάτω δυσκολευόταν να διασπάσει την «κιτρινόμαυρη» άμυνα και το αποτέλεσμα ήταν να πάει σε σέντρες. Οι παίκτες του Χιμένεθ καθάρισαν όλες τις φάσεις και έτσι έφυγαν με το διπλό από την Κροατία.

ΡΙΕΚΑ (Ματίαζ Κεκ): Πρσκάλο, Βέσοβιτς, Ζούπαριτς, Έλεζ, Ζούτα, Μπράνταριτς, Μίσιτς, Γκαβράνοβιτς (59′ Μαλές), Έμπερ, Κβρζιτς (73′ Ακόστι), Γκόρντον.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιτς, Λόπες, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Κλωναρίδης (60′ Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (78′ Αϊντάρεβιτς), Λιβάγια (86′ Αραούχο).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα