ΑΕΚ: «Στον Πογιέτ αρέσει να πειραματίζεται», δήλωσε ο Κολοβέτσιος

Για την πορεία της ΑΕΚ, τις προσωπικές του επιδιώξεις, αλλά και το νέο προπονητή της ομάδας, Γκουστάβο Πογιέτ, μίλησε ο αμυντικός της Ένωσης, Δημήτρης Κολοβέτσιος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο ΣΠΟΡ FM:
«Ο Πογιέτ είναι ένας απαιτητικός προπονητής. Του αρέσει πολύ η πειθαρχία. Θέλει να έχει εναλλακτικά πλάνα μέσα στο παιχνίδι, το είδαμε και χθες που παίξαμε με δύο επιθετικούς. Σιγά-σιγά περνά τη φιλοσοφία του στην ομάδα και δείχνουμε καλύτερο πρόσωπο. Δείχνει από τον πρώτο καιρό πως είναι ένας χαρισματικός προπονητής. Πιστεύω πως ναι, πρέπει να επενδύσει η ΑΕΚ πάνω του. Πριν τα παιχνίδια κοιτά να μας έχει προετοιμασμένους. Στις ομιλίες του μας γεμίζει με θάρρος και κουράγιο και πως μπαίνοντας στο γήπεδο λέει να πηγαίνουμε μόνο για τους τρεις βαθμούς. Γενικά οι ομιλίες του είναι πολύ έντονες.

Στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό παρόλο που ξεκινήσαμε με άλλο σύστημα, στο τέλος πήγαμε στο 3-5-2, γιατί έτσι ήταν οι απαιτήσεις του παιχνιδιού. Του αρέσει να πειραματίζεται με την ομάδα και να έχει διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης του παιχνιδιού. Ο κ. Δέλλας ήταν περισσότερο της κατοχής και της υπομονής. Ο κ. Πογέτ είναι πιο απαιτητικός, θέλει οι ρυθμοί να ανεβαίνουν κατακόρυφα. Είναι πάνω-κάτω της ίδιας φιλοσοφίας όμως. Και ο κ. Πογέτ ζητά να έχουμε εμείς την μπάλα στα πόδια μας. Στα man-to-man, στις στημένες φάσεις, στις μονομαχίες που πάμε να δώσουμε έχει μια αγγλική νοοτροπία. Θέλει να είμαστε πιο επιθετικοί σε αυτό το κομμάτι.

Κάθε παιδί που παίζει σε αυτή τη θέση έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ο Λαμπρόπουλος είναι ένα πολύ δυνατό παιδί. Ο Τζανετόπουλος είναι χαρισματικός με την μπάλα στα πόδια, μπορεί να περάσει πολύ πιο εύκολα την μπάλα στη μεσαία γραμμή. Ο Άρθο είναι ο πιο έμπειρος της παρέας, έχει πολλές παραστάσεις από την καριέρα του. Είναι πιο εγκεφαλικός παίκτης κι όσο περνάνε τα παιχνίδια δένουμε όλο και περισσότερο.

Ίσως μπορούμε να πάρουμε τη φετινή σεζόν ως μεταβατική. Κακά τα ψέματα θα ήταν πολύ δύσκολο από την πρώτη χρονιά να πάμε για πρωτάθλημα. Θεωρώ όμως πως το πλάνο έχει πετύχει, είμαστε στη δεύτερη θέση κι αν συνεχίσουμε έτσι και διεκδικήσουμε το Κύπελλο η χρονιά θα είναι πετυχημένη. Δεν νομίζω ότι είναι τόσο σημαντικό να μιλάμε για μετάβαση. Η ομάδα μας ήρθε από τη Β’ Εθνική, ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες και θα ήταν πολύ δύσκολο να διεκδικήσουμε αμέσως το πρωτάθλημα. Εμείς δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Το σημαντικό είναι να κερδίζουμε.

Θεωρώ πως πρέπει να είμαστε κοντά στον Ολυμπιακό από τη στιγμή που ακόμη δεν έχει κριθεί μαθηματικά ο τίτλος. Κακά τα ψέματα η κάλυψη της διαφοράς με τον Ολυμπιακό είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Θα πρέπει να επικεντρωθούμε όμως στην ομάδα μας για να πετύχουμε κάτι καλό. Η δεύτερη θέση είναι ένας ρεαλιστικός στόχος, αλλά και η κατάκτηση του Κυπέλλου.

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έκαναν καλές κινήσεις το περασμένο καλοκαίρι, ενισχύθηκαν σημαντικά και είχαν πολύ πιο υψηλούς στόχους. Ειδικά από τον ΠΑΟΚ περίμενα πολλά περισσότερα και δεν ξέρω γιατί παρουσιάζει αυτή την εικόνα. Ο Αστέρας έχει καλή ομάδα, είναι μια παραδοσιακά καλή ομάδα τα τελευταία χρόνια, με καλούς παίκτες, έναν προπονητή που είναι 2-3 χρόνια στην ομάδα και ξέρει πώς πρέπει να προσεγγίζει τα παιχνίδια. Είναι μια υπολογίσιμη δύναμη.

Η διαιτησία δεν με επηρεάζει και δεν θα πρέπει να επηρεάζει κανέναν παίκτη. Αν είσαι συγκεντρωμένος στη δουλειά σου, είναι εύκολο. Αν υπάρχουν 1-2 αδικίες μπορεί να επηρεαστείς, αλλά πρέπει να κάνεις τη δουλειά σου. Μετά τα παιχνίδια μπορείς να συζητήσεις για τη διαιτησία, αλλά μέσα στο παιχνίδι δεν πρέπει να χωρά στο μυαλό των ποδοσφαιριστών.

Τα κρούσματα βίας θα πρέπει να τα εξαφανίσουμε γιατί είναι κρίμα. Όλες οι ομάδες κάνουν μεταγραφές και ρίχνουν χρήματα. Όσα συμβαίνουν είναι πισωγύρισμα για τα οικονομικά των ομάδων και το επίπεδο του ποδοσφαίρου μας.

Ανέκαθεν βρισκόταν στο μυαλό μας το νέο γήπεδο. Το έχουμε αφήσει στον πρόεδρο και είμαστε αισιόδοξοι πως κάποια στιγμή θα γίνει. Προσωπικά, πρώτον θέλω να είμαι υγιής, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό για έναν αθλητή. Από εκεί και πέρα θέλω να είμαι σταθερός και να βοηθώ την ομάδα μου. Αυτό είναι η βάση για μια πετυχημένη καριέρα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα