Αθωωτική πρόταση για Βαγγέλη Μαρινάκη

To Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015, η «Α» είχε δημοσιεύσει ένα θέμα με τίτλο «Φεβρουάριος, ο μήνας του Βαγγέλη», και με περιεχόμενο τις ευνοϊκές εξελίξεις υποθέσεων που αφορούσαν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη.

Στο θέμα της δικαστικής εμπλοκής του για τα «στημένα», μετά από δίωξη της εισαγγελέως κας Πόπης Παπανδρέου τον Ιούνιο του 2011, είχαμε γράψει τα εξής:

«Την ίδια στιγμή, άκρως θετικά μηνύματα λαμβάνονται και από την υπόθεση της δίωξης για τους “στημένους αγώνες” και την “εγκληματική οργάνωση” το 2011!
Σύμφωνα με το τότε πόρισμα της Εισαγγελίας, είχε ασκηθεί ποινική δίωξη του προέδρου του Ολυμπιακού για απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, και σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Α», κατά την απολογία του Βαγγέλη Μαρινάκη στον ειδικό εφέτη ανακριτή Γιώργο Αυγέρη δεν απαγγέλθηκαν κακουργηματικές κατηγορίες και ο Βαγγέλης Μαρινάκης απολογήθηκε μόνο για πλημμελήματα, γεγονός που είναι σαφώς μια πολύ θετική εξέλιξη για τον ισχυρό άνδρα των «ερυθρολεύκων».

Και εδώ είναι πολύ πιθανόν στην πρότασή του ο αντιεισαγγελέας Εφετών, Παναγιώτης Πούλιος να προτείνει την απαλλαγή του Βαγγέλη Μαρινάκη από κάθε πλημμεληματική κατηγορία.
Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση Μαρινάκη μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ, όπου εμφανίστηκε ήρεμος, λέγοντας στους δημοσιογράφους πως έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και πως θα λάμψει η αλήθεια.
Και βεβαίως υπάρχει ακόμα η δίκη Κορέα, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης από τον ανακριτή Γ. Ανδρεάδη, αλλά αυτή έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της».

Η δίωξη της κας Πόπης Παπανδρέου εις βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Θανάση Κανελλόπουλου –ο οποίος κηρύχθηκε αθώος με τυπική κλήση από τον ανακριτή κ. Αυγέρη– είχε ως εξής:
«ΙΙ. Για
Α) απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο υλικό όφελος και
Β) απλή συνέργεια σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση (άρθρα 1,12,14, 26 παρ. 1, 27 παρ.1, 47 παρ 1, 187 παρ.1, σε συνδυασμό με άρθρα 385 παρ. 1β και 386 παρ. 3α -1 ΠΚ 132 Ν. 2725/1999)
κατά των: 1) Ευάγγελου Μαρινάκη και 2) Αθανασίου Κανελλόπουλου».

Σήμερα, όπως έγινε γνωστό, ο εισαγγελέας Εφετών κ. Παναγιώτης Πούλιος με πρότασή του στο Συμβούλιο Εφετών που θα κατατεθεί μετά το Πάσχα, εισηγείται την αθώωση του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, αφού –σύμφωνα με τη γραπτή πρότασή του– κατά το στάδιο της ανάκρισης δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού.

Παρά την ευνοϊκή εξέλιξη της υπόθεσης, τόσο ο ίδιος όσο και το περιβάλλον του Βαγγέλη Μαρινάκη, δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση για την εξέλιξη αυτή. Αν αναλογισθεί κανείς τα σχόλια στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, που έγιναν, τα περιμέναμε τέσσερα περίπου χρόνια, εις βάρος του προέδρου του Ολυμπιακού για την υπόθεση αυτή, ο Βαγγέλης Μαρινάκης εμφανίζεται ως υπερβολικά εγκρατής, παρά τον εκρηκτικό χαρακτήρα του…

Μετά το Πάσχα η πρόταση Πούλιου

Την Τετάρτη (8/4) από το ρεπορτάζ προέκυψε η είδηση ότι ο Παναγιώτης Πούλιος θα παραδώσει την πρότασή του μετά το Πάσχα. Μάλιστα, οι γνωρίζοντες μίλησαν για κάποιες τυπικές τροποποιήσεις επ’ αυτού και πως δεν αποτελεί κάτι το σπάνιο στη διαδικασία. Βέβαια, οι επιζητούντες την παραπομπή του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, σε δίκη, διέρρεαν πως ο εισαγγελέας θέλει να τροποποιήσει την πρότασή του προς το αρνητικό για τον ιδιοκτήτη της πειραϊκής ομάδας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, όπως αποκλειστικά είχε γράψει η «Α», το κατηγορητήριο για τον Βαγγέλη Μαρινάκη είχε μόνο πλημμεληματικό χαρακτήρα, κάτι που δεν έχει δικονομικά το δικαίωμα ο εισαγγελέας να τροποποιήσει. Οπότε, και στην περίπτωση που ευοδωθούν οι επιθυμίες των άσπονδων «φίλων» του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο θησαυρός θα έχει τη μορφή άνθρακα…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα