«Αλέξη κάτσε φρόνιμα»

Οι διαρροές από την κυβέρνηση ότι έχει αποφασίσει να φτάσει στα άκρα στην έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup θα αποτελέσει τον έναν από τους δύο πυλώνες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί η πρώτη ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη στη Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού θα απευθυνθεί προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα ζητώντας του για μία ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα να συνειδητοποιήσει την ανάγκη μιας εθνικής συνεννόησης και να εγκαταλείψει τις μαξιμαλιστικές του διεκδικήσεις, επισημαίνοντας την πιθανότητα η χώρα να οδηγηθεί σε ατύχημα λόγω της άγνοιας κινδύνου που μοιάζει να έχουν τα στελέχη της κυβέρνησης.
«Ο χρόνος της Ελλάδας λιγοστεύει επικίνδυνα και γι’ αυτό κ. Τσίπρα πρέπει να πάρετε μια πρωτοβουλία και να συζητήσετε με όσους είναι σύμμαχοι στη μεγάλη προσπάθεια της χώρας». Επί της ουσίας ο Σταύρος Θεοδωράκης θα επαναφέρει με επιτακτικό τρόπο την πρότασή του να συγκαλέσει με πρωτοβουλία του ο πρωθυπουργός σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που θέλουν να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. Μάλιστα θα ζητήσει η σύσκεψη να συγκληθεί ακόμη και την Τρίτη μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. «Στο Eurogroup θα πρέπει να δώσουμε μια μεγάλη μάχη για να γυρίσουμε το παιχνίδι και νομίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε, φτάνει η κυβέρνηση «να προσγειωθεί στην πραγματικότητα», θα πει ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Όπως, όμως λένε στην Σεβαστουπόλεως και η νέα έκκληση του Θεοδωράκης πολύ δύσκολα θα εισακουστούν. Συνεργάτες του Στ. Θεοδωράκη δεν έκρυβαν την έντονη ανησυχία τους για τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών και κυρίως για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «μοιάζει να εθελοτυφλεί σε σειρά προειδοποιήσεων των Ευρωπαίων εταίρων, που με κάθε τρόπο μάς στέλνουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποφύγει μια καταστροφική για την ίδια σύγκρουση». Οι ίδιες πηγές εξέφραζαν επιπλέον την απορία τους για το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να ζητάει διαρκώς χρόνο από τους Ευρωπαίους ηγέτες και να μην τους παρουσιάζει μέχρι στιγμής κάποιο ολοκληρωμένο και κοστολογημένο σχέδιο. «Μας είναι αδύνατον να καταλάβουμε πώς ένα κόμμα που υποτίθεται ότι διεκδικεί εδώ και τρία χρόνια την εξουσία αποδομώντας το Μνημόνιο δεν μπορεί να παρουσιάσει αμέσως ποιο είναι το εναλλακτικό προγραμματικό του σχέδιο και παρακαλεί για χρόνο μέχρι να το επεξεργαστεί», λένε στελέχη του «Ποταμιού».
Ο δεύτερος πυλώνας της ομιλίας του Σταύρου Θεοδωράκη θα είναι μία επίθεση τόσο προς τον σύμμαχο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση του ΑΝΕΛ, όσο και προς τα κόμματα που κυβέρνησαν επί μακρώ τη χώρα, δηλαδή τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Για τους ΑΝΕΛ δίχως να κατονομάσει πιθανά τον Καμμένο θα ασκήσει κριτική για τα επικίνδυνα παιχνίδια του προέδρου των ΑΝΕΛ, ενώ με την επίθεση κατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ελπίζει ότι θα μπορέσει να ψαρέψει ψηφοφόρους από τα δύο κόμματα.
Σε ότι αφορά για το εάν το Ποτάμι δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, ή όχι όλες οι πληροφορίες καταλήγουν ότι οι βουλευτές του Κινήματος θα καταψηφίσουν την κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα