Ανέβηκε στην παγκόσμια κατάταξη η Εθνική

Επιτέλους άνοδος για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επί Ρεχάγκελ είχε εκτοξευτεί στην πρώτη δεκάδα της ειδικής βαθμολογίας της παγκόσμιας κατάταξης και επί Σάντος είχε διατηρηθεί ψηλά.

Επί Ρανιέρι, όμως, είχε αρχίσει ο μεγάλος ο κατήφορος και τώρα –ευτυχώς–ο Σέρχιο Μαρκαριάν διόρθωσε κάπως τα πράγματα. Η ισοπαλία στην Ουγγαρία και ο συνδυασμός κάποιων άλλων αποτελεσμάτων, βοήθησαν την Εθνική να ανέβει τρεις θέσεις και από 27η στην παγκόσμια κατάταξη να αναρριχηθεί στην 24η.

Η αξιολόγηση αυτή που προκύπτει όχι μόνο από τα διεθνή παιχνίδια, αλλά και από τα φιλικά, έχει τεράστια σημασία, αφού επηρεάζει άμεσα τις κληρώσεις των προκριματικών διοργανώσεων. Άλλωστε, ένας από τους λόγους που η Εθνική από το 2004 και έπειτα είχε ευνοϊκές κληρώσεις ήταν η πορεία στην Πορτογαλία, αλλά η τρελή πορεία στα προκριματικά για το Euro του 2008, όπου είχε μόνο μία ήττα από την Τουρκία και ένα μεγάλο σερί νικών στα υπόλοιπα παιχνίδια.

Αν τα πράγματα κυλήσουν φυσιολογικά και η ομάδα του Μαρκαριάν νικήσει ομάδες επιπέδου Φινλανδίας και Νήσων Φερόε, θα ανέβει ακόμη περισσότερο και κάθε θέση έχει σημασία εν’ όψει της κλήρωσης για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα