«Αναγκαία η συνοχή στη χώρα»

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε από την Καλαμάτα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο πλαίσιο των εορτασμών για την πολιούχο και προστάτιδα της περιοχής, Παναγία Υπαπαντή, τόνισε ότι «η χώρα μας έχει ανάγκη από συνοχή για να περάσουμε τα δύσκολα και οδεύαμε προς την έξοδο από την κρίση».

Ο κ. Αβραμόπουλος στις δηλώσεις άφησε να εννοηθεί (κάτι που έχει κάνει πολλές φορές το τελευταίο διάστημα) ότι δεν πρέπει να διασαλευτεί η κοινωνική συνοχή στη χώρα και ξεκαθάρισε ότι η ενότητα αποτελεί προτεραιότητα.

Πλήθος πιστών από διάφορα μέρη της Ελλάδας έδωσαν το παρών στις εορταστικές εκδηλώσεις και στην περιφορά της ιερής εικόνας στο κέντρο της πόλης. Πολλοί από τους επισκέπτες ήρθαν για πρώτη φορά στους εορτασμούς της Υπαπαντής, ενώ ακόμα περισσότεροι ήταν αυτοί που συνέχισαν την παράδοση να επισκέπτονται την Καλαμάτα κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου.

Στις 11, ξεκίνησε η λιτάνευση της εικόνας της Υπαπαντής στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα καταστήματα στην Καλαμάτα άνοιξαν μετά το τέλος της λιτανείας και θα μείνουν ανοιχτά έως τις 9 το βράδυ.

Το παρών έδωσαν, εκτός του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης Νικόλαος Κανελλόπουλος,  ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, δήμαρχοι της Μεσσηνίας, άλλοι πολιτικοί άρχοντες, καθώς και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στις εκδηλώσεις επίσης συμμετείχαν οι μητροπολίτες Δημητριάδος Ιγνάτιος, Νέας Σμύρνης Συμεών, Ρεθύμνης Ευγένιος, Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, Ιλίου Αθηναγόρας, Ζακύνθου Διονύσιος, Χίου Μάρκος, Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος, και Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα