Ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ για τη βομβιστική ενέργεια

Τον αποτροπιασμό του και την καταδίκη του για τη βομβιστική επίθεση στο πατρικό σπίτι του διαιτητή, Θωμά Μούσκου, εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο ΑΠΟΕΛ, ζητώντας από τα αρμόδια όργανα να επιληφθούν, καθώς η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κυπριακού συλλόγου:
«Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ «ΔΗΜΟΣΙΑ» ΛΤΔ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την βομβιστική επίθεση στο πατρικό σπίτι διαιτητή Α’ κατηγορίας. Μια επίθεση που ξεπερνά τα όρια της αισχρότητας, προσβάλλει την ανθρώπινη υπόσταση και που αποτελεί ξεκάθαρο αποτέλεσμα της «πολιτικής» των εμπρηστικών δηλώσεων παραγόντων του ποδοσφαίρου μας.

Παρότι οι βομβιστικές επιθέσεις δεν αποτελούν πρωτοφανές φαινόμενο στο κυπριακό ποδόσφαιρο, η κατάσταση ξεφεύγει πλέον και εισέρχεται στο επόμενο βήμα της στυγνής τρομοκρατίας με θύματα αθώους ανθρώπους.

Δυστυχώς οι επιθέσεις αυτές έχουν, από εγκληματική αμέλεια αν όχι από σκοπιμότητα, ηθικούς αυτουργούς.

Ως ΑΠΟΕΛ και παρά το ότι υπήρξαν πολλές «ευκαιρίες» για να το πράξουμε, αφού στους αγώνες της ομάδας μας, υπήρξαν διαιτητικά λάθη που καθόρισαν εις βάρος μας αποτελέσματα, ποτέ δεν παρεκκλίναμε της πάγιας πολιτικής μας, για αποφυγή των δημόσιων διαμαρτυριών. Ναι, προχωρήσαμε σε καταγγελίες διαιτητών αλλά πάντα μέσα από την σωστή και θεσμοθετημένη οδό των κανονισμών και ποτέ μέσω μικροφώνων και δημοσιογραφικών διασκέψεων.

Παρά την εισήγηση που είχε εκφραστεί από πλευράς ΑΠΟΕΛ στην σύσκεψη των προέδρων, για επιλογή πολιτικής ήπιων τόνων στο συγκεκριμένο ζήτημα, βλέπουμε όλο και περισσότερες ομάδες να επιλέγουν τον εύκολο δρόμο των δημόσιων διαμαρτυριών είτε «προληπτικά» είτε μετά από αγώνες. Αυτός αποτελεί μια προσέγγιση που δυστυχώς έχει σημαντικό αντίκτυπο στο φίλαθλο κοινό και επιφέρει ως αποτέλεσμα πέραν από το «τέρας» της προκατάληψης που θεριεύει ανεξέλεγκτα και την κατάληξη σε βομβιστικές επιθέσεις από ακραία στοιχεία.

Πρέπει όλοι επιτέλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Και αυτό αφορά στις ομάδες, στους παράγοντες και στην ΚΟΠ για να προστατευθεί το πρωτάθλημα από κάθε εξωγενή παράγοντα. Αναμένουμε και από τα ΜΜΕ να σταθούν επίσης στο ύψος των περιστάσεων και να μην δίνουν βήμα στον οποιονδήποτε ανώνυμο ή επώνυμο που εκφράζει χωρίς επιπτώσεις ανυπόστατες κατηγορίες, δίνοντας ακόμη περισσότερη «τροφή» σε τέτοιες ή παρόμοιες συμπεριφορές. Και ξεκαθαρίζουμε ότι η αναφορά μας δεν έχει σχέση με τις καταγγελίες Μάριου Παναγή που έχουν πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, το μόνο ορθό δρόμο σε μια ευνομούμενη κοινωνία.

Ως ΑΠΟΕΛ, επιθυμούμε να στείλουμε και ένα σαφές μήνυμα προς τους διαιτητές μας. Ο ΑΠΟΕΛ πρώτιστα και πάνω από όλα επιθυμεί όπως οι διαιτητές μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και σφυρίζουν ισότιμα προς όλες τις ομάδες. Ο ΑΠΟΕΛ δηλώνει απερίφραστα ότι δεν έχει ανάγκη από καμιά εύνοια από κανένα διαιτητή. Πρέπει όμως και οι ίδιοι να αποδείξουν ότι μπαίνουν στο γήπεδο για να σφυρίξουν χωρίς φόβο και χωρίς πάθος.

Αναμένουμε από την ΚΟΠ να επιληφθεί του όλου θέματος και να βρει άμεσες λύσεις, γιατί το πρωτάθλημα μπαίνει στην τελική του ευθεία και πλέον κάθε λεπτομέρεια θα κάνει την διαφορά. Έχουμε ως ομάδα την διάθεση να συμπαρασταθούμε σε μια δύσκολη περίοδο στους Κύπριους διαιτητές, φθάνει να αποδείξουν ότι το αξίζουν και ότι οι ενέργειες τους εντός γηπέδου δεν είναι απόρροια εξωγενών ενεργειών ή ακόμα και αποτέλεσμα του «εσωτερικού πολέμου αποδείξεων» που διεξάγεται στις τάξεις τους μετά τις καταγγελίες Παναγή.
Τίποτε όμως δεν δίδει το δικαίωμα σε κανέναν να επιτίθεται κατά της σωματικής ακεραιότητας ή να τρομοκρατεί διαιτητές ή πρόσωπα του οικογενειακού τους περιβάλλοντος. Σε αυτό πρέπει να είμαστε όλοι κάθετοι αν δεν θέλουμε να θρηνήσουμε θύματα»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα