Αναστολή καταδιωκτικών μέτρων για οικογενειάρχη με 4 παιδιά

Ομπρέλα προστασίας για ακόμη μια φορά από επαρχιακό δικαστήριο σε υπερχρεωμένο νοικοκυριό. Το Ειρηνοδικείο Χανίων έκρινε ότι ο οφειλέτης, ιδιοκτήτης καντίνας και οικογενειάρχης με τέσσερα παιδιά υπάγεται στο πεδίο εφαρμογής του νόμου για τα υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με τα πραγματικά περιστατικά που έλαβε υπόψη του το Δικαστήριο, ο αιτών πολίτης εργάζεται εποχιακά διατηρώντας τους καλοκαιρινούς μήνες του χρόνου καντίνα, ενώ τον υπόλοιπο χρόνο παραμένει άνεργος, συντηρούμενος τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του, αποκλειστικά από τη σύνταξη της τελευταίας, ύψους 556 ευρώ. Ο αιτών δηλώνει για το έτος 2013 ετήσιο εισόδημα ύψους 14.900 ευρώ και το μηνιαίο κόστος διαβίωσης της οικογένειας του ανέρχεται στο ποσό των 1.000 ευρώ.

Το Ειρηνοδικείο Χανίων δικάζοντας κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, έκανε δεκτό το αίτημα του για χορήγηση προσωρινής διαταγής για οφειλές συνολικού ύψους 49.000 ευρώ. Διέταξε την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης των περιουσιακών του στοιχείων, τα οποία περιλαμβάνουν μία μονοκατοικία 100 τ.μ. που αποτελεί κύρια κατοικία, έξι διαμερίσματα σε διώροφη οικοδομή που βρίσκεται εντός οικοπέδου συνολικής επιφάνειας 990 τ.μ., το 50% ενός αγροτεμαχίου συνολικής επιφάνειας 3.500 τ.μ. καθώς και ένα αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσεως.

Με την ίδια απόφαση ο αιτών υποχρεώνεται σε μηνιαία καταβολή ποσού ύψους 150 ευρώ για μία πενταετία, η οποία θα καταβάλλεται προς τη μοναδική πιστώτρια τράπεζα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα