Ανοιγμα Κουβέλη στους πράσινους ψηφοφόρους

Με τις δημοσκοπήσεις να μην είναι αισιόδοξες και τον κίνδυνο να μείνει εκτός πολιτικής σκηνής, στην ΔΗΜΑΡ ξεκίνησαν επίθεση φιλίας στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Με δεδομένο ότι αντλούν δυνάμεις από την κοινή δεξαμενή της κεντροαριστεράς στην οποία στοχεύει τόσο η Χαριλάου Τρικούπη όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Φώτης Κουβέλης με δήλωσή τους επιχειρεί να προσεγγίσει τους δυσαρεστημένους πράσινους προς όφελος του κόμματος του.

Ετσι ξεκαθάρισε πως με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και όχι με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ είναι η πολιτική διαφωνία του εξηγώντας πως «η διαφωνία μου είναι πολιτική και αφορά την πρόσδεση της ηγεσίας του κόμματος σε συντηρητικές πολιτικές». Όπως είπε ο κ. Κουβέλης η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να παρακολουθήσει όσους επιλέγουν να προκαλούν κλίμα εμφυλίου πολέμου στο χώρο της κεντροαριστεράς «φωτογραφίζοντας» τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έφτασε μέχρι του σημείου να πει ότι η ΔΗΜΑΡ λειτουργεί παρασιτικά προς το ΠΑΣΟΚ.

Επανέλαβε, επίσης, ότι δεν είναι στις προθέσεις του να επανέλθει η Δημοκρατική Αριστερά γιατί, όπως είπε, υπάρχουν βαθιές πολιτικές διαφορές, αν και εκτίμησε ότι η χώρα εισέρχεται στον αστερισμό των κυβερνήσεων συνεργασίας. Όπως, όμως, διευκρίνισε αυτές μπορούν να προωθηθούν μόνο με προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα και ρητές δεσμεύσεις υλοποίησης του.

«Διακοσμητικό ρόλο δεν διεκδικήσαμε ποτέ, ούτε θα διεκδικήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης, σημειώνοντας ότι «η ΔΗΜΑΡ δεν προτίθεται να λειτουργήσει ως δημοκρατικό άλλοθι ουδενός».

Ο κ. Κουβέλης επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού, την υποψηφιότητας του οποίου στηρίζει η ΔΗΜΑΡ, όπως και του υποψηφίου για τη δημαρχία του Ρεθύμνου, Γ. Μαρινάκη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα