Ανοιχτή επιστολή προς τους τρομοκράτες του ISIS

ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΕ ΓΑΛΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ BATACLAN

Έχει γραφτεί ότι τα λόγια μπορούν να πληγώσουν περισσότερο από τις σφαίρες. Φυσικά, αν έχεις χάσει τόσο δολοφονικά έναν δικό σου άνθρωπο, πιθανόν τα λόγια ούτε καν να απαλύνουν τον πόνο της απώλειας δεν μπορούν.

Ωστόσο ένας χαροκαμένος Γάλλος που έχασε τη γυναίκα του στη σφαγή του Bataclan, βρήκε το κουράγιο όχι απλώς να στείλει τα δικά του λόγια στους τρομοκράτες του ISIS, αλλά και να τους «ενημερώσει» ότι δεν πρόκειται να τους κάνει τη… χάρη να τους μισήσει!

«Όχι, δεν θα έχετε το μίσος μου», λέει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο δημοσιογράφος Antoine Leiris που με τη δολοφονημένη σύζυγό του είχαν αποκτήσει έναν γιο 17 μηνών. Ο Leiris εργάζεται στον ρ/σ «France Bleu» και στο μήνυμά του που αναδημοσίευσε η εφημερίδα Libération αναφέρει τα εξής:

Antoine_Leiris-carta_viral_contra_terroristas_MDSIMA20151117_0187_13

 

 

 

 

 

 

 

«Κλέψατε τη ζωή ενός εξαιρετικού πλάσματος, την αγάπη της ζωής μου, τη μητέρα του γιου μου, αλλά δεν θα έχετε το μίσος μου. Δεν ξέρω ποιοι είστε και δεν θέλω να μάθω, είστε νεκρές ψυχές.
»Eάν αυτός ο Θεός για τον οποίο σκοτώνετε στα τυφλά μας έπλασε κατ’ εικόνα του, κάθε σφαίρα στο κορμί της γυναίκας μου θα είναι μια ευλογία στην ψυχή της.
»Όχι όμως, δεν θα σας κάνω το δώρο να σας μισήσω. Aυτό είναι που διακαώς ζητάτε, αλλά η απάντηση στο μίσος με θυμό, θα ήταν παράδοση στην ίδια άγνοια που έκανε κι εσάς έτσι όπως είστε.
»Θέλετε να φοβάμαι, να κοιτάζω τους συμπολίτες μου με βλέμμα επιφυλακτικό, να θυσιάσω την ελευθερία μου για την ασφάλεια (…)
»Είμαστε δύο, ο γιος μου κι εγώ, αλλά είμαστε πιο δυνατοί από τους στρατούς όλου του κόσμου. Δεν έχω, άλλωστε, χρόνο να σας αφιερώσω, πρέπει να πάω στον Μελβίλ που μόλις ξυπνάει. Είναι μόλις 17 μηνών, θα φάει όπως κάθε μέρα, μετά θα παίξουμε όπως κάθε μέρα, και για όλη του τη ζωή αυτό το αγόρι θα σας αναγκάζει να έρχεστε αντιμέτωποι με το γεγονός ότι είναι ευτυχισμένο κι ελεύθερο.
»Όχι, δεν θα έχετε ούτε το δικό του μίσος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα