«Αντίο» Champions League, «αντίο» Θέρμη

Με το χειρότερο τρόπο εξελίσσεται αυτή η εβδομάδα για τον ΠΑΟΚ καθώς προέκυψαν δυσάρεστες ειδήσεις από δύο ανοιχτά «μέτωπα».

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι απέρριψε την έφεση του «δικεφάλου», διευκρινίζοντας μάλιστα πως η υπάρχουσα τιμωρία για αφαίρεση βαθμών θα ισχύσει από την διαδικασία των play-off.

Η ανακοίνωση:

«Η  Επιτροπή  Εφέσεων της ΕΠΟ με την υπ΄αριθμ. 45/6-5-2014 απόφασή  της  δέχεται τυπικά και  απορρίπτει  κατ΄ ουσίαν   την έφεση  της ΠΑΕ ΠΑΟΚ  κατά της  υπ΄ αριθμ. 203/30-4-2014 απόφασης  της ΠΕ/EΠΟ.

Συμπληρώνει την πρωτοβάθμια απόφαση της ΠΕ/ΕΠΟ  κατά την υπό στοιχείο Γ΄ διάταξη του διατακτικού της  από “…αφαιρεί από αυτή (ΠΑΕ ΠΑΟΚ) τρεις (3) βαθμούς από τον βαθμολογικό πίνακα” στο  “…αφαιρεί  από αυτή (ΠΑΕ ΠΑΟΚ ) τρείς (3) βαθμούς από τον βαθμολογικό πίνακα που συντάχθηκε, για την κατάταξη των ομάδων που έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος στις διεθνείς διοργανώσεις χρονικής περιόδου 2013-2014”».

Πλέον η βαθμολογία των πλέι οφ διαμορφώνεται ως εξής:

1. Παναθηναϊκός 4

2. Αστέρας Τρίπολης 4

3. Ατρόμητος 3

4. ΠΑΟΚ 1

Όπως αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς, η υπόθεση του ChampionsLeague γίνεται πολύ δύσκολη υπόθεση καθώς το χαμένο έδαφος που πρέπει να καλύψουν οι Θεσσαλονικείς είναι πολύ μεγάλο χωρίς μάλιστα δεν έχει τη δύναμη της έδρας του αφού παραμένει και η τιμωρία της έδρας.

Ήταν αναμενόμενο πως αυτή η εξέλιξη προκάλεσε την αντίδραση της ΠΑΕ που εξέδωσε ανακοίνωση κατά της ΕΠΟ.

«Η απόφαση της επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ να απορρίψει την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και να τιμωρήσει την ομάδα μας με ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από τα Play Offs διαλύει το όποιο ψήγμα λογικής (αν) είχε απομείνει στο ανεξάρτητο ποδοσφαιρικό δικαιοδοτικό σύστημα.

Η σημερινή απόφαση αναδεικνύει εμφανώς τη θεσμική βούληση της διοίκησης της ΕΠΟ να τιμωρήσει παραδειγματικά τον ΠΑΟΚ καταστρατηγώντας τους δικούς της κανονισμούς, εφευρίσκοντας σωματικές βλάβες που όχι μόνο δεν υπήρξαν ποτέ, αλλά και δεν καταγράφηκαν από κανέναν αξιωματούχο του αγώνα. Η, δε, αφαίρεση βαθμών από τα Play Offs αντιτίθεται σε κάθε έννοια της αρχής της αναλογικότητας.

Η σημερινή απόφαση ολοκληρώνει (;) «ιδανικά» μια σεζόν στην οποία η διοίκηση της ΕΠΟ αποδεικνύει με κάθε δυνατό τρόπο πως αδυνατεί να διαχειριστεί το οτιδήποτε. Πόσω μάλλον να ηγηθεί του ελληνικού ποδοσφαίρου».

«Πόρτα» για το προπονητικό στη Θέρμη

Αρνητική εξέλιξη υπήρξε και στο θέμα αναφορικά με το προπονητικό κέντρο στη Θέρμη.  Οι φόβοι που εξέφρασε ο Ιβάν Σαββίδης για αρνητική τροπή επιβεβαιώθηκαν καθώς με ψήφους 2 κατά και 1 υπέρ η Επιτροπή 152 απέρριψε την προσφυγή του Δήμου Θέρμης κατά της απορριπτικής απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Κατά ψήφισαν ο πρόεδρος της Επιτροπής, ανώτατος δικαστικός, Θωμάς Καζάκος και η εκπρόσωπος του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, Γεωργία Βελιτζέλου και υπέρ ο εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημήτριας Ζακαλκάς.

Πλέον, ο Ιβάν Σαββίδης είναι αναγκασμένος να προχωρήσει σε άλλες λύσεις (ίσως με συζητήσεις με άλλους δήμους ή με αγορά ιδιωτικής έκτασης), αν και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δήλωναν πριν από λίγες μέρες, πως σε περίπτωση αρνητικής εξέλιξης θα προσφύγουν στο συμβούλιο της Επικρατείας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα