“Αντί απαντήσεων κάνουν την πάπια”

«Την καλύτερη απάντηση στον κ. Τσίπρα και στην ανερμάτιστη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ετοιμάζονται να δώσουν κορυφαίοι Έλληνες καθηγητές μεγάλων αμερικάνικων πανεπιστημίων (Harvard, ΜΙΤ, Boston, Stanford κ.α.). Σύμφωνα με πληροφορίες του Κινήματός μας οι Έλληνες καθηγητές-περισσότεροι από 20 – καταγγέλλουν για «ανάρμοστη συμπεριφορά» τον Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, στον πρόεδρο του πανεπιστημίου που διδάσκει -στο Πανεπιστήμιο του Τέξας. Αφορμή βέβαια είναι η ενεργή συμμετοχή του κ. Γκάλμπρεϊθ στην επεξεργασία του plan X της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σχεδιασμός που σύμφωνα με τους καθηγητές «παραβίαζε το Σύνταγμα και τους ελληνικού νόμους» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκη με αφορμή τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το τρίτο μνημόνιο.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, επεσήμανε από τη Κρήτη όπου βρέθηκε εσπευσμένα σήμερα λόγω της κηδείας του στελέχους του Ποταμιού, Δημήτρη Καδιανάκη, ότι : «Το Ποτάμι θα επιμείνει. Ζητάει από τον κ. Τσίπρα να δώσει στη δημοσιότητα τα σχέδια που ετοίμασαν οι σύμβουλοί του, σχέδια που μεταξύ άλλων περιελάμβαναν επιστράτευση, κρατικοποιήσεις και έκδοση IOU αντί για ευρώ. Οι υπουργοί που πρωταγωνίστησαν στην εγκληματική διαπραγμάτευση του ’15 πρέπει να πάψουν να κρύβονται και να πουν όλη την αλήθεια στον λαό. Δεν μπορεί ο κ. Χουλιαράκης να αναρωτιέται «ποιος είναι ο κ. Γκάλμπρεϊθ» όταν τα έγγραφα αποδεικνύουν ότι ήταν μαζί του τον Φεβρουάριο του ’15 στις Βρυξέλλες στο Eurogroup.
Περιμέναμε τώρα στην επέτειο του δημοψηφίσματος, να ειπωθούν δυο λόγια αυτοκριτικής για τα όσα έκανε η κυβέρνηση το προηγούμενο καλοκαίρι.
Για τα 100 δισ. περίπου που χάθηκαν λόγω των εγκληματικών επιλογών τους.
Και αντί να αναλάβουν ένα μέρος έστω της ευθύνης
• για την καθυστερημένη διαπραγμάτευση,
• για τα capital controls
• για τα νέα λουκέτα που πρόσθεσαν
είπαν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι βγήκαμε κερδισμένοι από το δημοψήφισμα περίπου 20 δισ. Η προσπάθεια λοιπόν εξαπάτησης συνεχίζεται. Και το Κίνημα μας δεν μπορεί παρά να είναι απέναντι σε αυτή τη δόλια πολιτική».
Καλοκαιρινή επιθεώρηση
Εξόχως επιθετική είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι για τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την συνταγματική αναθεώρηση. «Επιτέλους ο λαός παίρνει ξανά τον λόγο! Μετά τις διαδηλώσεις των αγανακτισμένων. Μετά τους χορούς και τα νταούλια του δημοψηφίσματος. Μετά τις εξέδρες και τα αγκαλιάσματα με τον Καμμένο. Μετά το λαϊκό προσκύνημα εικόνων και λειψάνων στο Πεντάγωνο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει ξανά στον λαό την δυνατότητα να βγει μπροστά (από τον Σεπτέμβρη), να πανηγυρίσει και να απαντήσει αν συμφωνεί με τις ρηξικέλευθες συνταγματικές προτάσεις αναθεώρησης του κ. Τσίπρα:
– Να υπάρξει λελογισμένη αύξηση των αρμοδιοτήτων του Προέδρου; Ναι ή όχι;
– Να γίνεται δημοψήφισμα με συλλογή άνω του 1 εκατομμυρίου υπογραφών; Ναι ή όχι;
– Ο πρωθυπουργός να είναι υποχρεωτικά Βουλευτής ή μπορεί να είναι και κάτι άλλο;
– Είμαστε υπέρ της ισορροπίας μεταξύ της αρχής της διάκρισης των εξουσιών, της ταχύτητας στην απονομή της δικαιοσύνης, της ασφάλειας δικαίου αλλά και του σεβασμού των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων; Ή είμαστε κατά της εν λόγω ισορροπίας;
– Να τροποποιηθεί ριζικά η κατάπτυστη διάταξη που ρυθμίζει τα περί της ευθύνης των Υπουργών ή να τροποποιηθεί μερικά;
– Οι Ανεξάρτητες Αρχές να εκλέγονται με 4/5 της Βουλής ή μπορεί και με κάτι λιγότερο;
– Οι σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας είναι πράγματι εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα ή είναι απλώς ευαίσθητο θέμα;
– Ποια είναι η χρυσή τομή στην ανάγκη για ασφάλεια δικαίου αλλά και για ταχύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης σε έναν κόσμο που διαρκώς μετασχηματίζεται (σ.σ προσοχή ο όρος «μετασχηματίζεται» είναι επιλογή του ίδιου του πρωθυπουργού προφανώς για να μας εισάγει στο επόμενο κεφάλαιο της αναθεώρησης που αφορά την ηλεκτρική ενέργεια)
– Και τέλος ρητή απαγόρευση άρσης του δημόσιου ελέγχου των αγαθών του νερού και της ηλεκτρικής ενέργειας, ναι ή όχι; (σ.σ: επαναλαμβάνουμε ότι η σύνταξη, εξαιρουμένων των ερωτηματικών τύπων, είναι εξ ολοκλήρου του ΣΥΡΙΖΑ).
Προσοχή όλα τα παραπάνω αφορούν την συνταγματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την «Ελλάδα 2021» και δεν είναι αποσπάσματα σκετς καλοκαιρινής επιθεώρησης».
Με τον Πατούλη
Οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να δρομολογηθούν για την πιο εύρυθμη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης, καθώς και τα προβλήματα αλλά και οι δυσλειτουργίες σε επίπεδο δήμων, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε με τον Σταύρο Θεοδωράκη, αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με τον πρόεδρό της Γιώργο Πατούλη.
Στον κ. Θεοδωράκη δόθηκε υπόμνημα με τις θέσεις και τις προτάσεις της ΚΕΔΕ. Ο κ. Πατούλης επισήμανε πως «οι δήμοι λειτουργούν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες», «η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η ραχοκοκαλιά της ανάπτυξης» και γι αυτό «είναι απαραίτητο να απεμπλακεί από άγονες κηδεμονίες και γραφειοκρατικές σκοπέλους». Ο κ. Θεοδωράκης διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ ότι ο ίδιος και το κόμμα του θα είναι αρωγοί στην προσπάθειά της «να αναβαθμίσει σε πολλαπλά επίπεδα τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού και ειδικά στους άξονες της οικονομικής ανεξαρτησίας και θεσμικής αυτοτέλειας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα