Αντιμέτωπος με την παράνοια του ΠΑΟΚ ο Άρνεσεν

Με το… καλημέρα αντιλήφθηκε την πραγματική εστία του προβλήματος στον ΠΑΟΚ. Δεν φαντάστηκε όμως, το μέγεθός της. Ο Φρανκ Άρνεσεν βρίσκεται αντιμέτωπος με την παράνοια που επικρατεί στον «Δικέφαλο του Βορρά», με αφορμή μία ήττα, που μπορεί να αποδειχθεί και ανώδυνη.

Σαν «μαύρη τρύπα» που «καταπίνει» τα πάντα, ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να παρουσιάζει τάσεις αυτοκαταστροφής. Η ανοχή των διοικήσεών του, χωρίς να εξαιρέσουμε εκείνη του Ιβάν Σαββίδη, στην ανεξέλεγκτη κριτική και τις αντιδράσεις του κόσμου και των «φίλα προσκείμενων» ΜΜΕ, έχει δημιουργήσει μία μοναδική στον κόσμο κατάσταση, η οποία καθίσταται εξαιρετικά αμφίβολη η αντιμετώπισή της.

Η ήττα με 2-1 από τη Λοκομοτίβα στο πρώτο παιχνίδι της β’ προκριματικής φάσης του Europa League, άνοιξε τον «Ασκό του Αιόλου» και οι «αέρηδες» παρέσυραν στο διάβα τους τα πάντα και τους πάντες. Πρωτίστως όμως, οι υπεράνω όλων «ειδικοί σχολιαστές ΠΑΟΚτζολόγοι», τοποθέτησαν στο στόχαστρό τους τον Φρανκ Άρνεσεν και τον πέρασαν «πριονοκορδέλα» επειδή δεν… έκανε μεταγραφές!

Λαϊκά δικαστήρια, βρισιές κατά των παικτών, κριτική σε Άρνεσεν και Τουντόρ και όλα αυτά ενώ η ομάδα ξεκίνησε μόλις πριν λίγες μέρες την προετοιμασία της και – υποτίθεται – μία νέα προσπάθεια, προκειμένου να στηθεί σε γερές και στέρεες βάσεις, για το παρόν και το μέλλον. Όλα αυτά, με αφορμή μία εκτός έδρας ήττα στο Ζάγκρεμπ, με σκορ (2-1) που κατά πάσα πιθανότητα ανοίγει τον δρόμο για την πρόκριση στην επόμενη φάση, καθώς ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ένα μόλις γκολ στην Τούμπα. Η παράνοια στο μεγαλείο της…

Δηλαδή, για να έχουμε καλό ερώτημα, χρειάζεται μεταγραφές για να περάσει από τη Λοκομοτίβα ο ΠΑΟΚ; Αν υποθέσουμε ότι είχαν γίνει μεταγραφές, ότι ο Άρνεσεν είχε φέρει Φινμπόγκασον, Τοϊβόνεν, Κριστιάνο Ρονάλντο (!!!), Λιονέλ Μέσι (!!!), τους καλύτερους του κόσμου, θα είχαν ενταχθεί στην ομάδα μέσα σε μία εβδομάδα;

Πρόκειται για τραγελαφικές καταστάσεις, τις οποίες ο Ιβάν Σαββίδης καλείται να βρει τρόπο να τις αντιμετωπίσει. Δεν το κατάφερε μέχρι σήμερα, όμως οφείλει να το πετύχει το συντομότερο δυνατό. Ειδάλλως, θα πάει χαμένη η επένδυσή του, τα όνειρά του για τον ΠΑΟΚ και η προσπάθεια που καταβάλλει ο ίδιος και οι συνεργάτες του.

Όσο ο «Δικέφαλος του Βορρά» ανέχεται σπασμωδικές αντιδράσεις πανικού από μερίδα των οπαδών του και από ΜΜΕ που θέλουν να πουλήσουν παοκτζιλίκι, όσο «ταΐζει» όλους αυτούς του ΠΑΟΚάρες και τους επιτρέπει να βγαίνουν στο προσκήνιο, επιβάλλοντας τις θέσεις τους, η ομάδα θα παραμένει στο σκοτάδι, στην απαξία και στον μικρόκοσμό της.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα