Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στη Παλαιστίνη- Βρέθηκε με τον πατέρα της 17χρονης Αχέντ Ταμίμι

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ που επισκέφθηκε την Παλαιστίνη συναντήθηκε με την οικογένεια Ταμίμι, όπου η κόρη και η μητέρα βρίσκονται φυλακισμένες στο Ισραήλ. Επίσης, επισκέφτηκε το χωριό Ναμπί Σαλέχ όπου συναντήθηκε με τους κατοίκους και συγγενείς των συλληφθέντων. Επίσης, επισκέφτηκε τον 13χρονο Μοχάμεντ ξάδερφο της Αχέντ Ταμίμι, ο οποίος τη μέρα της σύλληψης είχε δεχτεί σφαίρα στο κεφάλι και τη 15χρονη Τζένα Ταμίμι, η οποία επίσης είχε συλληφθεί μαζί με την Αχέντ.

Από τους κατοίκους της περιοχής εκφράστηκε πόσο έχει χειροτερέψει η κατάσταση από τις δηλώσεις Τραμπ και ότι η επιθετικότητα των Ισραηλινών έχει κλιμακωθεί.

Το ΠΑΜΕ εξέφρασε τη συμπαράστασή του και την αλληλεγγύη του κινήματος της Ελλάδας και της ΠΣΟ, ενημέρωσε για τις πολύμορφες δραστηριότητες αλληλεγγύης που έχουν παρθεί στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο από εργαζόμενους, φοιτητές, νεολαίους και δήλωσε ότι θα συνεχίσει και θα δυναμώσει τον αγώνα για την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Εκφράστηκε η σταθερή θέση του συνδικαλιστικού κινήματος της Ελλάδας για ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα