Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Παλαιστίνης, Μοχάμεντ Σταγιέχ

Εν μέσω των αυξανόμενων πιέσεων από τις ΗΠΑ προς τον Αμπάς να προχωρήσει σε ανασχηματισμό εντός της Παλαιστινιακής Αρχής 

Την παραίτησή του στον πρόεδρο της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, υπέβαλε το πρωί της Δυτέρας ο πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής, Μοχάμεντ Σταγιέχ.

Ο Σταγιέχ, ο οποίος ήταν στη θέση αυτή από 2019 ως ο 18ος πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής, ανακοίνωσε την παραίτησή του σε συνέντευξη τύπου. Κατά πληροφορίες η παραίτηση υποβλήθηκε με το ξεκίνημα μιας κυβερνητικής σύσκεψης στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης.

«Δήλωσα την παραίτηση της κυβέρνησης στον Πρόεδρο στις 20 Φεβρουαρίου και σήμερα την υποβάλλω γραπτώς», δήλωσε ο Στάγεχ από τη Ραμάλα, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση αυτή λαμβάνεται κυρίως «υπό το φως των εξελίξεων που συνδέονται με την επίθεση κατά της Γάζας».

Στις δηλώσεις του ο Σταγιέχ ανακοίνωσε ότι υπέβαλε την παραίτησή του προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την συγκρότηση μιας παλαιστινιακής κυβέρνησης ευρύτερης συναίνεσης ενόψει των πολιτικών διεργασιών μετά τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Όπως παρατηρεί ο Guardian η παραίτηση Σταγιέχ έρχεται εν μέσω των αυξανόμενων πιέσεων από τις ΗΠΑ προς τον Αμπάς να προχωρήσει σε ανασχηματισμό εντός της Παλαιστινιακής Αρχής καθώς εντείνονται οι διεθνείς διεργασίες για να σταματήσει ο πόλεμος και να ξεκινήσει η προσπάθεια για τη δημιουργία μιας πολιτικής δομής που θα κυβερνήσει την Γάζα την επόμενη ημέρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα