ΜΜΕ Ισραήλ: Οι ΗΠΑ ενέκριναν την επίθεση στη Ράφα, με αντάλλαγμα περιορισμένο ισραηλινό χτύπημα στο Ιράν

Η Αίγυπτος έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα τις δυνάμεις της κατά μήκος των συνόρων με τη Γάζα, σύμφωνα με δημοσίευμα από το Κατάρ

Μια νέα πληροφορία σχετικά με την πιθανή απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση του Ιράν το περασμένο Σάββατο μεταδίδουν το πρωί της Πέμπτης ισραηλινά μέσα ενημέρωσης όπως η Jerusalem Post και οι Times of Israel, αναπαράγοντας πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ έδωσαν το «πράσινο φως» για επίθεση του Τελ Αβίβ στη Ράφα σε αντάλλαγμα για ένα περιορισμένης έκτασης χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν.

Η πληροφορία βασίζεται στις αναφορές Αιγύπτιου αξιωματούχου στην καταριανή εφημερίδα Al-Araby Al-Jadeed, σύμφωνα με τις οποίες «η αμερικανική κυβέρνηση αποδέχθηκε το σχέδιο που είχε παρουσιαστεί το προηγούμενο διάστημα από την κυβέρνηση του Ισραήλ σχετικά με στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, σε αντάλλαγμα του να μην υπάρξει μιας μεγάλης κλίμακας επίθεσης στο Ιράν».

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η Αίγυπτος έχει ήδη ξεκινήσει προετοιμασίες προκειμένου να διαχειριστεί κάθε πιθανή επίπτωση από την ισραηλινή επίθεση στη Ράφα.

Τα προπαρασκευαστικά χτυπήματα και η ετοιμότητα της Αιγύπτου

Όπως αναφέρουν οι Times of Israel στη Ράφα εκτιμάται ότι βρίσκονται τέσσερα τάγματα τρομοκρατών της Χαμάς μαζί με ένα εκατομμύριο αμάχους που αναζήτησαν εκεί καταφύγιο μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε άλλα σημεία της Γάζας. Στη Ράφα πιστεύεται επίσης ότι βρίσκεται η ηγεσία της Χαμάς, πιθανότατα μαζί με ισραηλινούς ομήρους της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου έχει αρκετές φορές δηλώσεις ότι έχει εγκρίνει τα σχέδια για ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα.

Όπως σημειώνει η Jerusalem Post επικαλούμενη τον αξιωματούχο που μίλησε στην καταριανή εφημερίδα, κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης οι IDF πραγματοποίησαν αεροπορικά χτυπήματα σε διάφορες περιοχές κοντά στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο και ότι πριν τα χτυπήματα αυτά είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιες αιγυπτιακές αρχές.

«Η Αίγυπτος έχει ήδη βάλει σε πλήρη ετοιμότητα τις δυνάμεις της που βρίσκονται στο βόρειο Σινά, κατά μήκος των 14 χιλιομέτρων των συνόρων με τη Λωρίδας της Γάζας στο πλαίσιο του σχεδίου διαχείρισης του σεναρίου της χερσαίας επίθεσης στη Ράφα» προστίθεται στο δημοσίευμα από το Κατάρ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα