Πάσχα: Οι τράπεζες θα παραμείνουν κλεiστες έως και την Τρίτη 7 Μαΐου

Επειδή η Πρωτομαγιά μεταφέρθηκε με υπουργική απόφαση, οι τράπεζες θα επαναλειτουργήσουν από Τετάρτη 8 Μαΐου

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει: «Η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου συμπίπτει με ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας (Μ. Τετάρτη) και σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 15102 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 1406/4.3.2024) η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2024 μετατίθεται για την Τρίτη, 7 Μαΐου 2024».

Από την πλευρά της, η ΓΣΕΕ επισημαίνει για τη Μεγάλη Παρασκευή ότι «είναι υποχρεωτική ημιαργία για τα καταστήματα. Σύμφωνα με το νόμο, απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών και η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 13.00 της Μεγάλης Παρασκευής. Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, η Μεγάλη Παρασκευή δεν περιλαμβάνεται στις υποχρεωτικές αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Ωστόσο, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας αργούν σε περίπτωση που η Μεγάλη Παρασκευή έχει χαρακτηρισθεί αργία ή ημιαργία από διάταξη ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή» ενώ για τη Δευτέρα του Πάσχα αναφέρει πως «είναι από τον νόμο ημέρα υποχρεωτικής αργίας για όλες τις επιχειρήσεις».

Άρα οι ημέρες που είναι κλειστές οι τράπεζες, είναι τη Μεγάλη Παρασκευή (3 Μαΐου), τη Δευτέρα του Πάσχα (6 Μαΐου) και την Τρίτη (7 Μαΐου) που είναι η μεταφορά της Πρωτομαγιάς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα