«Όλα καλά, ευχαριστώ. Πάμε καλά», απάντησε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για την υγεία της Κέιτ Μίντλεντον

Στα δημόσια καθήκοντά του επέστρεψε φανερά συγκινημένος χθες ο βασιλιάς Κάρολος στο University College Hospital Macmillan Cancer Center

Ένα μικρό update για την κατάσταση της υγείας της Κέιτ Μίντλετον έδωσε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το κέντρο πρόληψης αυτοκτονιών James’ Place στο Νιούκαστλ.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ συνάντησε βασιλικούς θαυμαστές με σημαίες του Ηνωμένου Βασιλείου, έξω από το φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Και, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν μπόρεσε να αποφύγει μια ερώτηση για τη σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ απάντησε σε κάποιον από τους συγκεντρωμένους που τον ρώτησε πώς είναι η γυναίκα και τα παιδιά του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όλα καλά, ευχαριστώ. Πάμε καλά».

Η χρονιά δεν μπήκε καλά για το ζεύγος Γουίλιαμ και Κέιτ, καθώς η πριγκίπισσα της Ουαλίας δίνει μάχη για την υγεία της μετά τη διάγνωση με καρκίνο. Παράλληλα, και ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ υποβάλλεται σε θεραπεία για καρκίνο.

Πριν από έναν μήνα, σε μήνυμά της, η Κέιτ είχε αναφερθεί στον σύζυγό της και στο πόσο σημαντική είναι η στήριξή του κατά τη διάρκεια μιας απίστευτα δύσκολης περιόδου για ολόκληρη τη βασιλική οικογένεια. «Το να τον έχω δίπλα μου είναι μια μεγάλη πηγή παρηγοριάς και σιγουριάς», είχε πει η πριγκίπισσα της Ουαλίας μέσω βίντεο πριν από έναν μήνα, σχετικά με την κατάσταση της υγείας της.

 

Στα δημόσια καθήκοντά του επέστρεψε χαρούμενος και φανερά συγκινημένος χθες ο βασιλιάς Κάρολος, για πρώτη φορά μετά τη διάγνωση του καρκίνου. Τη στιγμή που έφτασε στο νοσοκομείο του Λονδίνου έδειχνε ευδιάθετος και χαμογελαστός, ενώ χαιρετούσε τους παρευρισκόμενους.

 

Ο μονάρχης, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία για άγνωστης μορφής καρκίνο, επισκέφθηκε το πρωί της Μ. Τρίτης το University College Hospital Macmillan Cancer Centre με τη σύζυγό του, βασίλισσα Καμίλα, συναντώντας ασθενείς και προσωπικό, στο πλαίσιο του ρόλου του ως προστάτη της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Η πρώτη του εμφάνιση σε αντικαρκινικό κέντρο ήταν δική του επιθυμία, καθώς ήθελε η πρώτη του δημόσια έξοδος να γίνει εκεί, από τότε που οι γιατροί τού έδωσαν το «πράσινο φως» για την επανεκκίνηση των βασιλικών του υποχρεώσεων. Θέλησε να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

Με την εμφάνισή του αυτή, ο βασιλιάς Κάρολος ελπίζει ότι μπορεί να αναδείξει ορισμένες από τις καινοτόμες έρευνες που υποστηρίζονται από το Cancer Research UK, οι οποίες διεξάγονται στο νοσοκομείο. Ωστόσο, η συγκεκριμένη θεραπευτική μονάδα δεν επιλέχθηκε επειδή έχει σχέση με τη θεραπεία ή τη μορφή καρκίνου του βασιλιά Καρόλου.

 

Το κέντρο παρέχει εγκαταστάσεις για τη διάγνωση και τη θεραπεία ενός ευρέος φάσματος καρκινικών και μη καρκινικών παθήσεων, ενώ παράλληλα υποστηρίζει τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα