Απαντήσεις με σκληρή γλώσσα

Απάντηση στην επίθεση φιλίας εκ μέρους πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης με συνέντευξη του στην κρατική τηλεόραση. «Πλέον ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι το ίδιο και το αυτό. Πρόκειται για το εθνικολαϊκιστικό μόρφωμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ως τέτοιο το αντιμετωπίζουμε. Μ’ αυτό το ΣΥΡΙΖΑ η οιαδήποτε συνεργασία θα ήταν «παρά φύσιν» και ως εκ τούτου στο «φλερτ» τους απαντάμε με «χυλόπιτα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Ξεκαλάκης.
Όπως είπε, «τον Οκτώβριο του 2016, εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ, συμμετείχα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και βίωσα από κοντά την θλιβερή εικόνα ενός αλαλάζοντος συνεδρίου, όταν ο κ. Καμμένος προσφώνησε τους συνέδρους ως «συντρόφισσες και συντρόφους». Για το λόγο αυτό ξεκαθαρίζει ότι «το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν πρόκειται να δώσουν σανίδα σωτηρίας σ’ αυτή την τυχοδιωκτική, αναξιόπιστη και ανίκανη κυβέρνηση.
Έτσι η τακτική του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα συνεχιστεί. Δηλαδή σκληρή γραμμή στην κριτική κατά της κυβέρνησης. Όπως για παράδειγμα η σφοδρή επίθεση στον Πάνο Καμμένο που εξαπέλυσε ο Ανδρέας Λοβέρδος απαντώντας στη δήλωσή του υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι σήμερα δεν είναι πρωθυπουργός ο Σημίτης και υπουργός Εξωτερικών ο Πάγκαλος¨” για να δείξει τη διαφορά σχετικά με την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων.
Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε πως “μόνο ανεύθυνοι και επικίνδυνοι θα επέλεγαν αντί του ενιαίου εσωτερικού μετώπου στα εθνικά θέματα, τον διχασμό και την πόλωση” και επεσήμανε πως “επειδή Πρωθυπουργός είναι ο κ, Τσίπρας και υπουργός ο κ. Καμμένος, ανησυχούμε για τα εθνικά μας θέματα”.
Αλλά εξόχως επιθετικός ήταν και ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου σε δήλωση του για τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν το τελευταίο τριήμερο με επίκεντρο τα Εξάρχεια. Αναλυτικά η δήλωση του:
«Αποκλεισμός για ώρες της Πατησίων, “ασκήσεις” με πέτρες και μολότοφ στο κέντρο των Εξαρχείων, νέα επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη, διπλή εμπρηστική επίθεση στο Γαλλικό Ινστιτούτο ήταν ο μικρός απολογισμός της ανεκτικής “εγρήγορσης” του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα κατά το τριήμερο. Πέρα από την αυτονόητη καταδίκη των συνεχιζόμενων επιθέσεων, οι πάντες έχουν καταλάβει ότι με αυτή την Κυβέρνηση και αυτόν τον Υπουργό, η ασφάλεια ως δικαίωμα του πολίτη και η ευθύνη του Κράτους να την εγγυάται έχουν χάσει πλέον το νόημα τους. Όπως έχουν χαθεί η κοινωνική ειρήνη και η στοιχειώδης ησυχία για τους κανονικούς ανθρώπους που ζουν στην περιοχή του Κέντρου της Αθήνας. Ας συνεχίσει ο κ. Τόσκας να συνομιλεί με τις “συλλογικότητες” των Εξαρχείων και να ακολουθεί την πολιτική που αυτές του υπαγορεύουν. Εμείς προτάσσουμε την προστασία του κοινωνικού δικαιώματος των πολιτών στην ασφάλεια . Λύση υπάρχει και περνάει μέσα από την ανατροπή της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα