Απογοήτευση Φουστέρ: Κάθε χρόνο πάμε και πιο πίσω

Απογοήτευση, θλίψη, οργή… Ο Νταβίντ Φουστέρ, ανεξάρτητα από το αν είναι παίκτης του Ολυμπιακού, αν βρίσκεται εκεί ή αλλού, αν είναι στην από ‘δω πλευρά του ποταμού, ή στην απέναντι, κάλυψε σε λίγες λέξεις όσα αισθάνεται ο μέσος φίλαθλος στην Ελλάδα…

Τα επεισόδια στην Τούμπα δεν ήταν ούτε καν η κορυφή του «παγόβουνου». Ήταν ένα ακόμη περιστατικό. Στα πολλά που έχουν συσσωρευτεί. Άραγε τι χρειάζεται για να βάλει μυαλό τούτος ο λαός; Χάθηκε η λογική; Χάθηκε το αίσθημα; Χάθηκε η αγάπη για το ο,τιδήποτε; Τελικά, θέλουμε να μείνει τίποτε όρθιο; Αν δεν θέλουμε, ας πάρουμε την απόφαση να το διαλύσουμε, σε όλα τα επίπεδα, αναλαμβάνοντας όμως και την ευθύνη, αλλά και τις συνέπειες που θα υποστούμε.

Και αν στην Ελλάδα δεν φαίνεται να αγωνιά κανείς για όσα συμβαίνουν, μεταξύ άλλων και στο ποδόσφαιρο, ένας Ισπανός, ένα παιδί που στο φινάλε θα επιστρέψει κάποια στιγμή στην πατρίδα του, δίδαξε φιλοσοφία, κουλτούρα. Ο Νταβίντ Φουστέρ δεν έκανε δηλώσεις ως παίκτης του Ολυμπιακού, αλλά ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Ως επαγγελματίας, που σέβεται το χώρο που του δίνει ψωμί. Ότι δεν έκανε κανένας Ελληναράς, ο οποίος αρκέστηκε να πουλήσει οπαδιλίκι, ψευτομαγκιά και καουμποϊλίκι, όταν το ποδόσφαιρο, από το οποίο χιλιάδες επαγγελματίες τρέφονται, διασύρθηκε για μία ακόμη φορά παγκοσμίως και κινδυνεύει με κατάρρευση.

Διαβάστε τις δηλώσεις ενός Ισπανού, ο οποίος, προφανώς, ξέρει να αγαπάει καλύτερα από κάθε Έλληνα το ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Κάθε χρόνο πάμε και πιο πίσω. Κι είναι κάτι που επαναλαμβάνεται. Με θυμώνει και με λυπεί, γιατί αυτές τις εικόνες τις βλέπουν και παιδιά. Είμαι 100% εναντίον τέτοιων περιστατικών, σε όποιο γήπεδο κι αν συμβαίνουν. Δεν ξέρω γιατί γίνονται αυτά.

Είναι εύκολο να βρεθεί λύση εάν το θέλουν οι αρμόδιοι. Είμαι Ισπανός και στην πατρίδα μου συνέβαιναν παλιότερα τέτοια επεισόδια. Όμως, η ομοσπονδία και η Λίγκα αποφάσισαν να εφαρμόσουν τους νόμους, να μην επιτρέπουν την είσοδο αντικειμένων στα γήπεδα και σταμάτησαν τα επεισόδια».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα