Αποκλειστικό: Χρυσάφι στα πόδια της Μενεγάκη από τον Αμπράμοβιτς

 Της Σπυριδούλας Κάμπου

Δυναμικά φέρεται να επεκτείνεται στην Άνδρο ο Ρομάν Αμπράμοβιτς. Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος λατρεύει το νησί, και μετά και την πρώτη επίσκεψή του το 2007 είναι πολλά αυτά που τον κάνουν να επιστρέφει αρκετά συχνά για διακοπές και όχι μόνο.

Σύμφωνα με κατοίκους της Άνδρου, δεν αποτελεί πλέον επτασφράγιστο μυστικό το ότι έχει στηρίξει οικονομικά το μοναστήρι του Αγίου Μάμα! Κατά τα λεγόμενά τους, έχει δώσει απλόχερα πολλές χιλιάδες ευρώ στη Μονή, ανακαινίζοντάς την πλήρως τον τελευταίο χρόνο. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαδίδουν ότι αγόρασε ένα κομμάτι προέκταση του μοναστηριού, ώστε να χτιστεί ειδικός κοιτώνας που θα φιλοξενεί την πρώτη του σύζυγο, Όλγα Γιουρέβνια Λίσοβα, ενώ ήδη έχει κατασκευάσει ελικοδρόμιο, όπου προσγειώνεται τακτικά το ιδιωτικό του αεροσκάφος.

Τα μεγαλεπήβολα σχέδια όμως του Ρ. Αμπράμοβιτς για την Άνδρο δεν σταματούν στα παραπάνω. Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται με σιγουριά ότι έχει βάλει τους ανθρώπους του να εντοπίσουν τα κομμάτια-φιλέτα του νησιού, ώστε να τα αγοράσει. Ένα από αυτά που έχει βάλει στο μάτι, είναι και το οικολογικό τουριστικό θέρετρο, δημιούργημα του Ματέο Παντζόπουλου και της Ελένης Μενεγάκη, το Onar στα Άχλα.

Η πρώτη απόβαση του Ρώσου μεγιστάνα στο νησί έγινε με την πολυτελή θαλαμηγό του στην παραλία στα Άχλα, που, όπως έχει εκμυστηρευτεί τότε, έμεινε μαγεμένος από τη φυσική ομορφιά της, μη κρύβοντας πλέον την επιθυμία του το κομμάτι αυτό να γίνει δικό του, όσα χρήματα και αν χρειαστούν.

Τοπικοί παράγοντες αποκάλυψαν αποκλειστικά στην «Α» ότι ήδη συνεργάτες του Ρ. Αμπράμοβιτς έχουν κάνει μία πρώτη κρούση στην παρουσιάστρια και τον πατέρα της κόρης της, που στην αρχή τούς προκάλεσε γέλιο. Τόσο ο Μ. Παντζόπουλος, που με κόπο, ιδρώτα και προσπάθειες μιας ζωής κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό του που έχει γίνει ο πόλος έλξης των πλούσιων και vip ανά τον κόσμο, όσο και η Ε. Μενεγάκη που το λάτρεψε και επένδυσε σε αυτό, δεν δείχνουν να πείθονται από τα εκατομμύρια ευρώ που τους προσφέρει απλόχερα ο Ρώσος κροίσος. Όπως τον έχουν ακούσει να λέει, θέλει να το μετατρέψει σε μια πολυτελή «Ριβιέρα», χωρίς όμως να καταστρέψει τη μαγεία του φυσικού τοπίου.

Και όπως ακούγεται από την Άνδρο, δεν δείχνει διατεθειμένος να εγκαταλείψει τη μάχη μετά και τις αρνήσεις του επιχειρηματία, και τα νέα του δελεαστικά «όπλα» θα είναι πολλά περισσότερα εκατομμύρια.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα