Απολογείται ο Σωτήρης Εμμανουήλ για τα εξοπλιστικά

Αντιμέτωπος με τον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή που ερευνά την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων έρχεται σήμερα ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σωτήρης Εμμανουήλ που συνελήφθη με ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του έξω από τη πολυτελή βίλα του στο Ψυχικό, η οποία μάλιστα στο πλαίσιο των δικαστικών ερευνών έχει δεσμευτεί.

Ο Σ. Εμμανουήλ θεωρείται πρόσωπο – κλειδί στην υπόθεση των εξοπλιστικών, καθώς σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας εμπλέκεται σε διακίνηση παράνομων χρημάτων, που φέρεται να φθάνουν τα 17 εκατομμύρια ευρώ.

Το Σάββατο ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να απολογηθεί ο έτερος συλληφθείς, επίσης με ένταλμα του ανακριτή, πρώην στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ιωάννης Μπέλτσιος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας ο Γ. Μπέλτσιος, ο οποίος μέχρι τώρα έχει αρνηθεί κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση, φέρεται να διακίνησε μίζες περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα, στη γερμανική δικογραφία τα πρόσωπα του Ι. Μπέλτσιου, αλλά και η εταιρεία Εμμανουήλ φέρονται να δίνουν μίζα στον αποκαλούμενο «κύκλο της προσευχής», έναν κύκλο ανθρώπων οι οποίοι προωθούν «οφέλιμες πληρωμές» σε Έλληνες αξιωματούχους για να προωθήσουν τη σύμβαση «Αρχιμήδης» και «Ποσειδών», που αφορούσαν την κατασκευή 3 συν 1 υποβρυχίων για το Πολεμικό Ναυτικό. Συνολικά, για τις συμβάσεις αυτές φέρεται να έχουν δοθεί συνολικά μίζες περίπου 85 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση γερμανικού δικαστηρίου το 2012!

Την ίδια ώρα, στοιχεία για «ωφέλιμες πληρωμές» προτίθεται να καταθέσει στην ανάκριση και ο κατηγορούμενος Παναγιώτης Ευσταθίου εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρίας ATLAS. Ο 83χρονος, για τον οποίο εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών που θα κρίνει εκ νέου αν θα πρέπει να μπει ή όχι στη φυλακή, φέρεται αποφασισμένος να επανέλθει με συμπληρωματικό υπόμνημα στον ανακριτή.

Πιο συγκεκριμένα, προτίθεται να δώσει στον ανακριτή Διαφθοράς, Γαβριήλ Μαλλή, στοιχεία «τροφοδότη» τραπεζικού λογαριασμού σε τράπεζα στο Λονδίνο, λογαριασμός ο οποίος είχε εντοπιστεί από τις δικαστικές αρχές με καταθέσεις ύψους 18 εκ. ευρώ.

Από τις κινήσεις του συγκεκριμένου λογαριασμού, που προτίθεται να δώσει ο κατηγορούμενος, δεν αποκλείεται να αποκαλυφθούν νέα πρόσωπα που έλαβαν μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα