Αποχαιρετίστε την Εθνική Ιταλίας που ξέρατε! (video)

ΕΚΤΟΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1958

Η αγαπημένη αρκετών φίλων του ποδοσφαίρου, Εθνική ομάδα της Ιταλίας, μπαίνει σε μία καινούρια εποχή. Ο αποκλεισμός από τη Σουηδία ήρθε να σοκάρει αρκετό κόσμο που παρακολουθεί επιφανειακά το ποδόσφαιρο και δεν περίμενε κάτι τέτοιο, ωστόσο οι ειδήμονες παρατηρούσαν την κατάπτωση του ποδοσφαίρου της γειτονικής χώρας.

Η Γιούβε κρατά ψηλά τη σημαία σε συλλογικό επίπεδο και η Νάπολι προσφέρει το κάτι διαφορετικό, αλλά συνολικά η Ιταλία έχει πάρει την κατιούσα στην μπάλα. Η επιλογή του Τζιαν Πιέρο Βεντούρα για τον πάγκο της “Σκουάντρα Ατζούρα” ήταν από μόνη της παράξενη. Ο άνθρωπος τα έκανε μαντάρα. Μέχρι και οι παίκτες του απορούσαν με τις επιλογές του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ντε Ρόσι αρνήθηκε να περάσει ως αλλαγή στο ματς, φωνάζοντας στον προπονητή του πως δεν είναι δυνατόν η ομάδα να ψάχνει γκολ και να μη βάζει επιθετικό! Δείτε τη χαρακτηριστική στιγμή-εικόνα διάλυσης της Εθνικής Ιταλίας, με τον έμπειρο μέσο να απορεί: “Τι στον που…, εμένα θα βάλεις;”

Ο αποκλεισμός από το Μουντιάλ (ήττα 1-0 στη Σουηδία και 0-0 στη ρεβάνς) σήμανε το τέλος για τον Τζίτζι Μπουφόν, τον Ντε Ρόσι, τον Κιελίνι και τον Μπαρτζάλι. Η Εθνική Ιταλίας θα ανανεωθεί. Κι αν αντικαταστάτης του Μπουφόν έχει βρεθεί και λέγεται Ντοναρούμα, κατά τα άλλα υπάρχει μέλλον; Θα το δούμε!

 

Άδοξο τέλος για Μουντιαλικούς άσους

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα