Απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Παρασκευής στις φυλακές Κορυδαλλού. Πιο συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο του σωφρονιστικού καταστήματος “Αγιος Παύλος” κρατούμενοι Γεωργιανοί προσπάθησαν να αποδράσουν, αφού έσπασαν την πόρτα του αρχιφυλακείου και κλείστηκαν στο θυρωρείο της φυλακής, κρατώντας παράλληλα τρεις ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου ηλικιωμένη γυναίκα συγγενής Γεωργιανού κρατούμενου, συνελήφθη με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Όταν αυτό έγινε αντιληπτό μια ομάδα κρατουμένων αντέδρασε προκαλώντας υλικές ζημιές στο ισόγειο του νοσοκομείου, ενώ επιτέθηκαν και τραυμάτισαν ελαφρά σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Συγκεκριμένα, ομάδα  περίπου 20 με 25 κρατουμένων, αφού έσπασαν την κεντρική θύρα των σωφρονιστικών υπαλλήλων, χτύπησαν ελαφρά κάποιους από αυτούς και στη συνέχεια κατέλαβαν το εσωτερικό θυρωρείο των φυλακών.

Η αντίδραση των σωφρονιστικών υπαλλήλων ήταν άμεση και σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης η κατάσταση αυτή την στιγμή είναι ελεγχόμενη.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα