Από κοινού σχέδια για ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ

Καθώς η ώρα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες φαίνεται πως πλησιάζει, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ διαμορφώνουν κλίμα σύγκλισης και συνεργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Α», οι δύο πλευρές φαίνεται να σχεδιάζουν πλάνο προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας, το οποίο θα επισφραγιστεί με ένα τετ-α-τετ των Αλέξη Τσίπρα και Φώτη Κουβέλη.

Μία ακόμη πολύ σημαντική παράμετρος είναι το… στενό μαρκάρισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους ανεξάρτητους βουλευτές, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι η κυβέρνηση θα μείνει αρκετά μακριά από τους «180», την ώρα της ψηφοφορίας για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στην «Α» πως η συνάντηση «κορυφής» των δύο προέδρων θα γίνει πριν από τις γιορτές, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει φανερές αλλά μυστικές συναντήσεις ανάμεσα σε αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων.

 

Πάντως, η ώρα του τελικού ξεκαθαρίσματος επί της στρατηγικής των συμμαχιών, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει φτάσει ακόμα, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που στην τελευταία συνεδρίαση είχε δώσει το σύνθημα «όλα στην ώρα τους και συλλογικά». Εδώ, πρέπει κανείς να σταθεί και στις αντιρρήσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος έχει κρούσει τον κώδωνα λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να γίνει σημαία ευκαιρίας.

 

Σε κάθε περίπτωση, η άρνηση της Αριστερής πτέρυγας για τη σύμπραξη με τη ΔΗΜΑΡ και άλλες «όψιμες αντιμνημονιακές δυνάμεις» -όπως τις κατονομάζουν- είναι σε απόλυτη ισχύ, ενώ ενστάσεις διατυπώνουν και οι ΠΑΣΟΚογενείς του κόμματος για δικούς τους λόγους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα