Από το «βοήθα Παναγιά», στο «δόξα τώ Θεώ»

Ο ΠΑΟΚ στη Μυτιλήνη παραλίγο να κάνει αυτό που κάνουν ομάδες που δεν ξέρουν τους κανονισμούς. Το «παίρνω την ομάδα και φεύγω» δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται.

Άσχετα αν μια μεγάλη μερίδα των οπαδών της ομάδας, οργισμένοι από τη διαιτησία του Μήτσιου, θα πανηγύριζαν για την… επανάσταση που μόλις άρχιζε. Κανέναν δεν θα ενδιέφεραν οι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ συνέπειες μίας τέτοιας κίνησης (αφαίρεση βαθμών) που θα έσβηναν άδοξα τις ελπίδες του ΠΑΟΚ για τίτλο. Και όλα αυτά γιατί; Για μία κίνηση-πυροτέχνημα. Λες και θα διορθωνόταν αυτό για το οποίο ο ΠΑΟΚ διαμαρτύρεται και είχε κάνει γνωστό μερικές ώρες πριν, στην ανακοίνωση κατά της υποψηφιότητας Γκιρτζίκη.

Διοίκηση και τεχνική ηγεσία πρέπει να ανάψουν μια λαμπάδα στο μπόι του 53χρονου Απόστολου Τερζή. Ο Τερζής, παλιός γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, είχε ζήσει μία παρόμοια εμπειρία το 1990, όταν ο Βουλινός έπαιρνε την ομάδα από το ΟΑΚΑ σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Η κίνηση έμεινε στην ιστορία, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε τίποτα ουσιαστικό, παρά μόνο αφαίρεση τριών βαθμών και τιμωρία πέντε αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, σε μία περίοδο, πάντως, που δεν πήγαινε για το πρωτάθλημα. Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει φέτος…

Χωρίς να θέλουμε να υπερβάλουμε ή να κινδυνολογήσουμε, ο ΠΑΟΚ για μερικά λεπτά ακροβατούσε με κίνδυνο να δώσει ένα πρόωρο, όσο και απόλυτα άδοξο, φινάλε στη φετινή του σεζόν. Και στο δεύτερο μέρος οι παίκτες τα άφησαν όλα στην άκρη και μπήκαν μέσα για να γυρίσουν το παιχνίδι. Δεν ασχολήθηκαν ούτε με διαιτησίες, ούτε με άλλα αντί άλλων. Μόνο με το πώς θα γυρίσουν το μέχρι εκείνη την ώρα αρνητικό αποτέλεσμα, το οποίο αν έμενε θα έφερνε ντόμινο εξελίξεων στην ομάδα…

Μετέτρεψαν τα νεύρα τους σε πείσμα και είδαμε έναν άλλο ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος. Όχι τόσο σε επίπεδο απόδοσης, γιατί και στο πρώτο μέρος δεν ήταν νωθρός, αλλά κυρίως σε επίπεδο νοοτροπίας. Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ θυμήθηκαν πως ό,τι έχουν πετύχει μέχρι σήμερα είναι απόρροια ομαδικής δουλειάς – και τελικά έγινε το 1-2.

«Κράτα Άγγελο», έτοιμη η λύση

Υπάρχει και άλλη πτυχή στο ματς, που δεν πρέπει να μείνει μακριά από τη δημοσιότητα, επειδή έχουμε ρίξει όλο το βάρος στη διαχείριση της διαιτησίας Μήτσιου. Αφορά σ’ αυτό που αποτελούσε κυρίαρχο θέμα στην επικαιρότητα του ΠΑΟΚ τις μέρες που ακολούθησαν τη βαριά ήττα στην Τρίπολη: τους τριγμούς στην καρέκλα του Αναστασιάδη στον πάγκο της ομάδας. Το παιχνίδι με την Καλλονή ήταν κατά μία έννοια γκάλοπ αποδυτηρίων. Οι παίκτες με το πείσμα και το νεύρο τους μίλησαν στο… αυτί του μεγαλομετόχου, Ιβάν Σαββίδη, και του είπαν ξεκάθαρα: «Κράτα τον Άγγελο». Αυτό ήταν το μήνυμα των αποδυτηρίων.

Και το λέμε αυτό, γιατί υπήρχε λύση έτοιμη για τη διάδοχη κατάσταση. Απλά δεν ξέρουμε αν θα ήταν μόνιμη ή προσωρινή. Η λύση ακούει στο όνομα του Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος ένα χρόνο μετά την παραίτησή του από την ενεργό δράση επέστρεψε στον ΠΑΟΚ ως προπονητής της ομάδας Νέων…

Απειλεί (και πάλι) με αποχώρηση

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αυτό που αποτελεί ξεκάθαρη κατάσταση είναι η έντονη δυσαρέσκεια της διοίκησης της ομάδας για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται από τη διαιτησία, καθώς θεωρούν στον ΠΑΟΚ ότι υπάρχει άμεση στοχοποίηση προκειμένου να τεθεί πρόωρα εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος. Για αυτόν τον λόγο, η ΠΑΕ παίζει ένα χαρτί που το έχει ξαναθέσει στο τραπέζι με αφορμή, τότε, τα χρέη στο Δημόσιο. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο ΠΑΟΚ κάνει λόγο για εξέταση όλων εκείνων των προϋποθέσεων, ώστε  η ομάδα να αποχωρήσει αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση.

«Σε έντονη συναισθηματική φόρτιση επικοινώνησε χθες μετά το ματς της Μυτιλήνης με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο ιδιοκτήτης της ομάδας κ. Ιβάν Σαββίδης. Ζήτησε να γίνει απόλυτα κατανοητό σε όλους ότι οι σκέψεις για αποχώρηση από το Πρωτάθλημα δεν είναι μια “κούφια” απειλή, αλλά ρεαλιστική σκέψη. Με δεδομένο ότι προφανώς ο ΠΑΟΚ θα δημιουργήσει μεγαλύτερο ρήγμα στο υπάρχον σύστημα με την αποχώρησή του, παρά με την παρουσία του. Ζήτησε επίσης να γίνουν όλες εκείνες οι εσωτερικές συζητήσεις με τους φορείς της ιδέας του ΠΑΟΚ (οπαδούς, Α.Σ., παλαιμάχους) για τον τρόπο της πιθανής αποχώρησης, καθώς και η απαραίτητη προεργασία ώστε ο Σύλλογος να οχυρωθεί οικονομικά και ηθικά, με τη δική του απόλυτη ευθύνη, για όσο θα διαρκέσει η απουσία του από αυτό το Ελληνικό Πρωτάθλημα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο επίσημο σάιτ του συλλόγου.

Παίζει με Ολυμπιακό ο Κάτσε

Ο Έργκους Κάτσε αποβλήθηκε στον αγώνα με την Καλλονή και ο Μήτσιος έγραψε στο φύλλο αγώνα ως αιτία αποβολής του ότι τον εξύβρισε. Αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ θα τον χάσει για τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, σύμφωνα με το Άρθρο 10, παρ. 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Άρα, πρόκειται για τα παιχνίδια με Πλατανιά, Παναιτωλικό, ΟΦΗ και Νίκη Βόλου. Έτσι, ο Αλβανός μέσος θα επιστρέψει στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, αφού παρά την αποβολή της Νίκης Βόλου από το πρωτάθλημα θα μπορεί να εκτίσει κανονικά μία από τις αγωνιστικές της ποινής του κόντρα στους Βολιώτες, παρ’ ότι δεν θα γίνει ο αγώνας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα