“Ας καταθέσει επιτέλους μία πρόταση για το χρέος”

Με ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό απάντησε το Ποτάμι με αφορμή την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στο facebook σε ότι αφορά το ελληνικό χρέος. Στην Σεβαστουπόλεως κατηγορούν τον πρωθυπουργό, ότι προσπαθεί με γενικολογίες να κερδίσει επικοινωνιακό χρόνο και αποφεύγει να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: “H ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αποτελεί και αναγκαιότητα και προτεραιότητα. Τα παλιά χρέη μαζί με τα νέα χρέη του κ. Τσίπρα είναι βαρίδια στα πόδια της οικονομίας και αυτό πλέον το αναγνωρίζουν και οι πλέον δύσπιστοι όπως το ΔΝΤ. Θα περιμέναμε από τον πρωθυπουργό -υποτυπωδώς έστω- να πει τις προτάσεις του, να θέσει ένα χρονοδιάγραμμα για την αντιμετώπιση του μείζονος αυτού ζητήματος. Ο κ. Τσίπρας όσο ήταν στην αντιπολίτευση μιλούσε για μονομερή διαγραφή και για Διεθνή Διάσκεψη για το ελληνικό χρέος – στο πρότυπο της Διάσκεψης του Λονδίνου για το χρέος της Γερμανίας. Σήμερα, μη έχοντας τι άλλο να πει, αναμασά κενού περιεχομένου γενικότητες”.
Την ίδια ώρα ο Σταύρος Θεοδωράκης σε όλες τις παρεμβάσεις του επιτίθεται με σφοδρότητα στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η προτεραιότητα σήμερα είναι να αντιμετωπίσουμε τα λάθη και τις επιπολαιότητες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τα άλλα, μετά τις εκλογές. Πάντως, η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη και να πηγαίνει από εκλογές σε εκλογές. Έχουμε ανάγκη από μια κυβέρνηση που θα δεσμευτεί για τις μεγάλες αλλαγές. Κανείς δεν θα πάρει από εμάς λευκή επιταγή. Πρόγραμμα, δεσμεύσεις και συμφωνία για τα πρόσωπα».
Για τα ΜΜΕ
Σε ότι αφορά το μύθο που θέλει το Ποτάμι να είναι ευνοημένο από την προβολή του στα ΜΜΕ, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε: «Το Ποτάμι, σύμφωνα και με τα στοιχεία του ΕΣΡ, δεν είχε ποτέ παραπάνω προβολή από αυτήν που του αναλογούσε. Αντιθέτως, επειδή δεν είμαστε των παζαριών και των συναλλαγών πολλές φορές, ακόμη και τα Μέσα που κάποτε δούλευα, μας πολεμούσαν. Κατ’ εντολή, βέβαια, του ΣΥΡΙΖΑ, που υπήρξε για δύο τουλάχιστον χρόνια ο απόλυτος έρωτας για καναλάρχες και μιντιάρχες», ενώ για τη σημερινή ψυχροπολεμική κατάσταση που επικρατεί μεταξύ κυβέρνησης και ΜΜΕ είπε χαρακτηριστικά: «Οι έρωτες κάποτε τελειώνουν και αρχίζει η μάχη για τη μοιρασιά. Πάντως, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, παρά την μάχη που λέτε, απολαμβάνουν ακόμη μια ασυλία στα σημαντικά θέματα σε όλα σχεδόν τα κανάλια. Φοβούνται κιόλας μήπως τους «κόψει» την άδεια. Και, βέβαια, έχουν και την ΕΡΤ που, αν εξαιρέσεις 2-3 δημοσιογράφους, είναι σαν να ακούς “τα νέα του Κρεμλίνου”».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα