Αστείες δικαιολογίες Σίλβα

Δεν τα λέμε εμείς. Τα λέει η πλειοψηφία των φίλων του Ολυμπιακού. Ο Μάρκο Σίλβα έκανε λάθη, πολλά λάθη και αυτά ήρθαν και έδεσαν με τις διαμορφωθείσες συνθήκες του τελικού, που όντως μπορεί και να μην ευνοούσαν την ομάδα του.

Τι θα πει αγωνιστική απραξία; Στην πραγματικότητα, η ΑΕΚ είχε δώσει ένα παιχνίδι παραπάνω από τον Ολυμπιακό όλο αυτό το διάστημα, για να μην πούμε κανένα, αφού διεξήχθη κι ένα δυνατό φιλικό των «ερυθρολεύκων» στο Βελιγράδι. Άπρακτη, λοιπόν, ήταν και η ΑΕΚ. Τα παιχνίδια των Πειραιωτών στο πρωτάθλημα, βέβαια, δεν είχαν ένταση και ενδιαφέρον, αλλά αυτό δεν μπορεί να προστεθεί στις δικαιολογίες. Πράγματι, οι συχνές αλλαγές του προγράμματος επηρέασαν  τους «ερυθρόλευκους» που δικαίως σκέφτονταν τις διακοπές τους. Άνθρωποι είναι και αυτοί.

Ωστόσο, εδώ ερχόμαστε στην ψυχολογική προετοιμασία αυτού του τελικού. Κατάφερε ο κύριος Σίλβα να πείσει τους παίκτες του πως πρόκειται για έναν τελικό Κυπέλλου; Τους είχε στην τσίτα όλο αυτό το διάστημα. Έκανε κάποια τακτική μελέτη του αντιπάλου. Τσάμπα πήγε στο Περιστέρι να δει τον ημιτελικό;  Δεν χαμπάριασε ότι ο Τζιμπούρ είναι φορμαρισμένος και περιέργως κάνει δυνατά σπριν ακόμη και στο 90’; Γιατί παράταξε ψηλά την άμυνά του;

Γιατί επέλεξε για μία ακόμη φορά το αντιδημιουργικό δίδυμο Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι; Τελικός ήταν, γκολ χρειαζόταν! Γιατί δεν επέμεινε στον Καπίνο;

Βέβαια, ο Πορτογάλος παραδέχθηκε την ευθύνη που του αναλογεί στη συνέντευξη τύπου, αλλά έπρεπε να το κάνει χωρίς να ψάξει τη δικαιολογία της απραξίας. Δική του ευθύνη ήταν να ζητήσει δυνατά φιλικά ή να βρει έναν τρόπο να ξυπνήσει τους παίκτες του, ίσως με φωνές στο Ρέντη. Την ίδια ώρα, τα ρεπορτάζ έλεγαν πως στα Σπάτα πέφτουν κορμιά!

Ο Μάρκο Σίλβα είναι μόλις 38 ετών και σίγουρα ένας προπονητής με μέλλον. Έκανε 27 νίκες σε 29 ματς πρωταθλήματος. Αλλά η αλήθεια να λέγεται. Στο ματς της χρονιάς με την Άρσεναλ έχασε με 0-3. Με την Άντερλεχτ κατάφερε να αποκλειστεί από μία κατώτερη ομάδα (στη θεωρία). Και τέλος, στον τελικό παρουσίασε μία κακή ομάδα. Στα συν του οι νίκες επί της ΑΕΚ και του ΠΑΟ στο Φάληρο και οι εξαιρετικές εμφανίσεις στην Τούμπα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα