«Αυτοκράτορας» των play off ο Παναθηναϊκός!

Σε υπόθεση για… έναν εξελίσσεται το τουρνουά – και – των φετινών play off, καθώς ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε σαφώς πιο έτοιμος από τους αντιπάλους του και προελαύνει – κυριολεκτικά – προς την κατάκτηση της 1ης θέσης στο τουρνουά και της 2ης του πρωταθλήματος, μέσω της οποίας θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την είσοδό του στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.

Ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία να «καθαρίσει» με τη 2η θέση (1η στα play off) του πρωταθλήματος στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Μετά τη νίκη του στην Τούμπα, χρειάζεται απλώς έναν βαθμό κόντρα στον «Δικέφαλο του Βορρά», προκειμένου να κατοχυρώσει και βαθμολογικά την πρωτιά. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου πέτυχε να καλύψει τις αδυναμίες της σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, αλλάζοντας άρδην την αγωνιστική της εικόνα σε σύγκριση με τις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Η αλλαγή διαφάνηκε από το πρώτο παιχνίδι, όταν οι «πράσινοι» πέρασαν… αέρα από την Τρίπολη, «φιλοδωρώντας» με τέσσερα τέρματα την εστία του Αστέρα. Συνεχίστηκε με ένα εύκολο 2-0 επί του Ατρομήτου, στη Λεωφόρο και το… γλυκό έδεσε στην Τούμπα, με την «επαγγελματική νίκη» του 1-0 απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» από την πλευρά του απέδειξε πως δεν διαθέτει ψυχολογία πρωταθλητισμού. Χρειάζεται να αλλάξει πολλά ο Ιβάν Σαββίδης, πριν καταστήσει την ομάδα του έτοιμη, σε όλους τους τομείς, να διεκδικήσει κάτι το αξιόλογο. Η κατάρρευσή της – και – στα play off είναι ενδεικτική. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε από την ίδια βαθμολογική βάση με τον Παναθηναϊκό και μόλις σε τρεις αγώνες, έμεινε εφτά βαθμούς πίσω! Στην πρεμιέρα παραχώρησε ισοπαλία στον Ατρόμητο, στο Περιστέρι, στη συνέχεια δεν κατάφερε να νικήσει τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα και με την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο γήπεδό του, ουσιαστικά έβαλε «ταφόπλακα» στις όποιες επιδιώξεις είχε για… Champions League.

Ο Αστέρας Τρίπολης και ο Ατρόμητος από την πλευρά τους, δείχνουν να έχουν προσαρμοστεί απλώς και μόνο με την ιδέα ότι θα αγωνιστούν στα προκριματικά για το Europa League. Η κατάκτηση του Κυπέλλου από τον Ολυμπιακό πέταξε εκτός της Ξάνθη, διασφαλίζοντας την ευρωπαϊκή συμμετοχή και των τεσσάρων ομάδων που αγωνίζονται στα play off. Το ζητούμενο είναι η σειρά που θα αναδειχθούν οι τρεις «μονομάχοι» στη βαθμολογία, η οποία θα καθορίσει και τον γύρο των προκριματικών που θα κληθούν να συμμετάσχουν.

Απ’ όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο το τελευταίο διάστημα, η διεξαγωγή των play off, με τον τρόπο που γίνεται, έχει αποδειχθεί ότι δεν «μαγνητίζει» τον κόσμο. Ο Παναθηναϊκός είναι κυρίαρχος, δείχνει να διασφαλίζει άνετα τον στόχο του και οι υπόλοιποι τρεις δείχνουν να κάνουν αγγαρεία, καθώς έχουν εξασφαλίσει την έξοδό της στο Europa League. Ο κόσμος δεν αφουγκράζεται τη σημασία των συγκεκριμένων παιχνιδιών, καθώς παρασύρεται από το γενικότερο κλίμα… ραστώνης που επικρατεί στις τρεις από τις τέσσερις ομάδες. Ως εκ τούτου, είναι φυσικό και επόμενο να μειώνεται ο ανταγωνισμός, το επίπεδο και βέβαια το ενδιαφέρον του κόσμου να πέφτει στο ναδίρ.

Το πρόγραμμα των αγώνων των play off:
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός: 0-4
Ατρόμητος – ΠΑΟΚ: 1-1

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης: 0-0
Παναθηναϊκός – Ατρόμητος: 2-0

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης: 0-0
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: 0-1

Κυριακή, 31 Μαΐου
Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος (18:15)
Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (20:30)

Τετάρτη, 3 Ιουνίου
Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης (18:15)
ΠΑΟΚ – Ατρόμητος (20:30)

Κυριακή, 7 Ιουνίου
Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ (20:30)
Ατρόμητος – Παναθηναϊκός (20:30)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAY OFF
1. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 7-0 11
2. ΠΑΟΚ 1-2 4
3. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0-4 3
4. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-3 2

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα