Βέλγος υφυπουργός: Ποτέ δεν είπα στους Έλληνες να πνίγουν τους μετανάστες

Σε διάψευση των όσων είπε ο Γιάννης Μουζάλας (“Οι Βέλγοι μας είπαν να ξαναρίξουμε τους πρόσφυγες στην θάλασσα” τόνισε ο Έλληνας υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής) προχώρησε ο Βέλγος υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου. Ο Τέο Φράνκεν  διέψευσε τον Έλληνα υπουργό λέγοντας ότι ποτέ δεν είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να απωθεί τους μετανάστες ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να τους αφήνει να πνιγούν.

«Ποτέ δεν είπα αυτά τα πράγματα!» τόνισε υπογραμμίζοντας ότι ο έλληνας συνάδελφός του λέει ψέματα. «Δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι αυτές οι κατηγορίες εκτοξεύονται εις βάρος μου την ώρα που η Ελλάδα απομονώνεται ακόμα περισσότερο όσον αφορά τη συζήτηση που γίνεται για τη μετανάστευση στην Ευρώπη» πρόσθεσε, ενώ τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα δεν κάνει όσα πρέπει για το προσφυγικό.

ο κ. Φράνκεν έσπευσε πάντως να εξαπολύσει για ακόμη μία φορά τα βέλη του προς την χώρα μας, λέγοντας ότι «η Ελλάδα βρίσκεται όλο και πιο απομονωμένη στην ευρωπαϊκή συζήτηση για τη μετανάστευση».
Παράλληλα, ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός μετεγκατάστασης μπορεί να λειτουργήσει μόνο αν οι χώρες όπου καταφθάνουν οι μετανάστες – και η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή – δεν αφήνουν τους μετανάστες να επιλέξουν πού θέλουν να εγκατασταθούν.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ζήτησα τα κέντρα ταυτοποίησης (hot spots) στην Ελλάδα να εξευρωπαϊστούν», κατέληξε ο κ. Φράνκεν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα