Βέλγιο: Λήξη συναγερμού για το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο σε πλοίο

Η ειδοποίηση για εκρηκτικό μηχανισμό δεν κρίθηκε αξιόπιστη από τις βελγικές αρχές

Το πλοίο «MSC Bha-vya V» με σημαία Λιβερίας συνεχίζει τη διαδρομή του προς τον τελικό προορισμό του, την Αμβέρσα, ανακοίνωσαν οι βελγικές αρχές, καθώς η ειδοποίηση για εκρηκτικό μηχανισμό δεν ήταν αξιόπιστη.

Ειδικότερα, το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «MSC Bha-vya», το οποίο ακινητοποιήθηκε στη Βόρεια Θάλασσα από τη Δευτέρα λόγω απειλής για παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, μπόρεσε να συνεχίσει τη διαδρομή του.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη το μεσημέρι, η ομοσπονδιακή υπηρεσία του Βελγίου για τις μεταφορές και την κινητικότητα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

«Μετά από εξέταση του φορτίου του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και την ανάλυση του Συντονιστικού Οργάνου για Ανάλυση Απειλών (OCAM), ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ναυτιλιακής Ασφάλειας (ANSM) αποφάσισε ότι «η ειδοποίηση δεν ήταν αξιόπιστη και δεν υπήρχαν επαρκείς λόγοι για την απαγόρευση του πλοίου από την πρόσβαση στο λιμάνι», πρόσθεσε η ομοσπονδιακή υπηρεσία κινητικότητας και μεταφορών.

Ωστόσο, υπογραμμίζεται ότι η κατάσταση παρακολουθείται στενά.

Είχε ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό

Πριν από ένα χρόνο είχε συμβεί παρόμοιο περισταστικό, όπου είχε δοθεί προειδοποίηση για βόμβα σε πλοίο που είχε σημαία Σενεγάλης, στο οποίο στην συνέχεια βρέθηκε μία μεγάλη ποσότητα κοκαϊνης.

Η απειλή αποδείχθηκε μέρος διένεξης μεταξύ αντίπαλων συμμοριών ναρκωτικών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα