Βαδίζει προς Premier League ο «Ντίμι»

Λένε πως τα καλά χρόνια του τερματοφύλακα έρχονται μετά τα 30, ωστόσο ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος φαίνεται να το έχει παρακάνει. Όχι πως δεν ήταν καλός και στα νιάτα του, αλλά πλέον έχει περάσει σε άλλο επίπεδο.

Ο 37χρονος «Ντίμι» (όπως τον αποκαλούν στην Αγγλία) είχε την έμπνευση να αφήσει την Ελλάδα στα 24 του και να επιλέξει μικρές ομάδες του εξωτερικού. Δεν τον ενοχλούσε που έπαιζε στις χαμηλότερες κατηγορίες της Αγγλίας, διότι τουλάχιστον αγωνιζόταν σε ένα εξαιρετικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον. Στην Ελλάδα επέστρεψε στα 32 του για λογαριασμό της Κέρκυρας, έκανε μία θαυμάσια σεζόν κι έτσι κατόρθωσε τη μετεγγραφή στην ΑΕΚ. Δυστυχώς για εκείνον, έπεσε πάνω στη χειρότερη περίοδο της ιστορίας της Ένωσης κι έτσι μετά από δύο χρόνια επέλεξε να επιστρέψει στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας.

Έλα που αυτή η επιστροφή, όμως, ενδεχομένως να συνοδευτεί με ένα ωραίο κερασάκι στην καριέρα του, δηλαδή με τη συμμετοχή στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης, την Premier League! O Δημήτρης Κωνσταντόπουλος είναι κατά γενική ομολογία ο κορυφαίος παίκτης της σεζόν της Μίντλεσμπρο, ενδεχομένως και ο καλύτερος τερματοφύλακας της κατηγορίας (θα δείξει στο τέλος της χρονιάς όταν αναδειχθεί η κορυφαία ενδεκάδα της Championship). H «Μπόρο» χάρη στον Έλληνα γκλκίπερ διατηρεί με διαφορά την καλύτερη άμυνα των τεσσάρων επαγγελματικών κατηγοριών της Αγγλίας (σύνολο 96 ομάδες), αφού η δική του έχει δεχθεί μόλις 16 γκολ.

Αν η ομάδα του κερδίσει την άνοδο (έχει τα φόντα αφού με ματς λιγότερο από την πρώτη Χαλ απέχει δύο πόντους από την κορυφή) είναι σίγουρο πως θα παραμείνει και του χρόνου στο ρόστερ, ακόμη κι αν αποκτήσει η Μίντλεσμπρο βασικό τερματοφύλακα. Εδώ που λέμε, γιατί να αγοράσει; Διαθέτει τον πιο φορμαρισμένο στο νησί. Η Μίντελσμπρο δεν κρατά την καλύτερη άμυνα στην Αγγλία επειδή διαθέτει τα στόπερ του αιώνα, αλλά επειδή ο «Ντίμι» σε κάθε ματς κάνει αποκρούσεις εκτός πραγματικότητας. Είναι χαρακτηριστικό ότι και το 2007 είχε επαναλάβει το ρεκόρ με τη Χάρτλπουλ, όπου και πάλι είχε τα περισσότερα ματς χωρίς να δεχθεί γκολ σε όλη την Αγγλία! Εννέα χρόνια αργότερα είναι πολύ κοντά στο να γράψει ιστορία, αφού ελάχιστοι πορτιέρο έχουν καταφέρει δύο φορές να κάνουν κάτι τέτοιο στο νησί!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα