Βοήθεια από την Ευρώπη ζήτησε η Ελλάδα για τις πυρκαγιές

Διεθνή βοήθεια σε πυροσβεστικά αεροπλάνα ζήτησε η Ελλάδα μετά την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στην Βορειοανατολική Αττική, αλλά και λόγω των δύσκολων ημερών που έρχονται σύμφωνα με τις προβλέψεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Σταυρούλα Μαλλίρη, «λόγω της μεγάλης έκτασης και έντασης της πυρκαγιάς στον Κάλαμο και της επικινδυνότητάς της και με δεδομένο ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε υψηλό δείκτη επικινδυνότητας, η χώρα μας υπέβαλε αίτημα, μέσο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας IRCC για διεθνή συνδρομή σε εναέρια μέσα και πιο συγκεκριμένα για δύο ζεύγη αεροσκαφών τύπου CL – 415».

Η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανέφερε επίσης ότι «η Γαλλία η οποία διαθέτει μονάδες εναέριων μεσών στην εθελοντική δεξαμενή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, απάντησε αρνητικά λόγω των πολλών πυρκαγιών στην χώρα της».

Την ίδια ώρα αναχώρησε για την Κύπρο C-130 προκειμένου να παραλάβει ομάδα πεζοπόρου τμήματος 60 ατόμων για να βοηθήσουν στην κατάσβεση.

Σε ότι αφορά την μεγάλη πυρκαγιά στην Βορειοανατολική Αττική, η κ. Μαλλίρη είπε ότι «παρά την τεράστια κινητοποίηση και τις υπεράνθρωπες η πυρκαγιά δεν μπόρεσε να ανακοπεί στον άξονα Καλάμου – Μικροχωρίου και συνεχίζει να καίει κατευθυνόμενη νότια – νοτιοδυτικά».

Τέλος σε ότι αφορά τα εναέρια μέσα η εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος διευκρίνισε ότι: «Όλα τα εναέρια μέσα ήταν διαθέσιμα και επιχειρούσαν εκ περιτροπής καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, εκτός από το χρονικό διάστημα που προσγειώνονταν στα όρια της πτητικής αυτονομίας τους προκειμένου να ανεφοδιαστούν με καύσιμα και να γίνει σύντομος τεχνικός επανέλεγχος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα