Βομβιστικές επιθέσεις με δύο νεκρούς στο Μπαχρέιν

Δύο είναι οι νεκροί από δύο επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στα σιιτικά χωριά Νταμιστάν και Καρζακάν του Μπαχρέιν τις δύο τελευταίες ημέρες, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.  Πρόκειται για έναν πολίτη από και έναν ιορδανό αστυνομικό.

Σύμφωνα με  ανακοίνωση του υπουργείου, ένας άνθρωπος ο οποίος σκοτώθηκε σε έκρηξη το βράδυ της Δευτέρας που σημειώθηκε στα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Μανάμα είναι ο αστυνομικός ο οποίος υπηρετούσε στη χώρα στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής της αστυνομίας.

Ο δεκανέας Άλι Μοχάμεντ Άλι σκοτώθηκε από την έκρηξη βόμβας που πυροδοτήθηκε με τηλεχειριστήριο ενώ εκτελούσε υπηρεσία στο χωριό Νταμιστάν, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της γενικής ασφάλειας του Μπαχρέιν στην ιστοσελίδα του υπουργείου περιγράφοντας την επίθεση ως «τρομοκρατική πράξη».

Την ίδια ώρα, ένας πολίτης του Μπαχρέιν σκοτώθηκε κι ένας άνδρας ασιατικής καταγωγής τραυματίστηκε από έκρηξη που σημειώθηκε στο Καρζακάν, νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας.

Στον λογαριασμό του στο Twitter το υπουργείο αναφέρει ότι η αστυνομία βρέθηκε στον τόπο της επίθεσης, την οποία χαρακτήρισε «τρομοκρατική έκρηξη» χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας, στρατηγός Τάρεκ Αλ Χασάν, αναφέρει σε Δελτίο Τύπου ότι πρόκειται για τις πρώτες φονικές επιθέσεις που πραγματοποιούνται στη χώρα μετά τις βουλευτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα τον Νοέμβριο, από τις οποίες η αντιπολίτευση είχε καλέσει τους πολίτες να απέχουν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα