Βουλευτές Ν.Δ. – Π.Ε.Δ.Α. «Δώστε τα ονόματα»

Να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων εμφανίζουν ανειλικρινείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» και περιλαμβάνονται στην έκθεση της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ζήτησαν από τους υπουργούς Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη-σε σχετική επερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή-είκοσι βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τον Κώστα Μαρκόπουλο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης της Αρχής, από τους εκτεταμένους ελέγχους των δηλώσεων (οι οποίες ανέρχονται συνολικά σε 36.000) εντοπίστηκαν 413 περιπτώσεις που παραπέμφθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Στη «λίστα» της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στον εισαγγελέα περιλαμβάνονται 75 δήμαρχοι και 6 περιφερειάρχες

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι γίνεται γνωστό το περιεχόμενο της έκθεσης στη δεδομένη χρονική στιγμή και υπογραμμίζουν ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα του πολίτη πριν φτάσει στην κάλπη να γνωρίζει κάθε στοιχείο που αφορά το ήθος, την ειλικρίνεια, την πρότερη διαχείριση δημοσίου χρήματος και την εν γένει παράνομη δραστηριότητα των υποψηφίων στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Το ίδιο όμως ζήτησε και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, η οποία σε ανακοίνωση τονίζει πως από τον Οκτώβρη του 2012 η ΠΕΔΑ έχει ζητήσει από την Εισαγγελία, την εξέταση των περιουσιακών στοιχείων όλων των Δημάρχων.

«Ζητάμε την άμεση δημοσιοποίηση των ονομάτων των αιρετών της Αυτοδιοίκησης που περιλαμβάνονται στην «λίστα» αυτή, ώστε να μην καλλιεργούνται συνολικά αρνητικές εντυπώσεις για τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης αλλά αντίθετα, με την υπεύθυνη στάση όλων, να περιφρουρηθεί το κύρος των θεσμών» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα