Βουλιάζει η Τσέλσι, στα… χαρακώματα ο Μουρίνιο

Το χειρότερο ξεκίνημα επί ημερών Ζοσέ Μουρίνιο πραγματοποιεί στο πρωτάθλημα η ομάδα της Τσέλσι, η οποία το Σάββατο (12/9) γνώρισε μία ακόμη οδυνηρή ήττα (3-1), αυτή τη φορά από την Έβερτον, βγάζοντας στα… χαρακώματα τον Πορτογάλο τεχνικό.

Που να περίμενε ο Ρομπέρτο Μαρίνεθ πως μια αναγκαστική αλλαγή στο 8΄της αναμέτρησης θα του έδινε μια τεράστια νίκη… Μόλις, στο 5′ ο Μπέσιτς τραυματίστηκε και τρία λεπτά αργότερα ο Νέισμιθ έκανε την είσοδό του στο ματς! Ο Σκωτσέζος ήταν απίθανος, χατ τρικ, έξι γκολ συνολικά κόντρα στην Τσέλσι, τρίτο διαδοχικό ματς απέναντι στους Μπλε του Μουρίνιο που βρίσκει δίχτυα, ενώ έγινε και ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει χατ τρικ με αντίπαλο τον Πορτογάλο τεχνικό… Η Εβερτον πέτυχε σπουδαία νίκη 3-1 κι έστειλε την Τσέλσι ακόμα πιο χαμηλά! Μόλις 4 βαθμούς έχουν συγκεντρώσει οι Λονδρέζοι, αλλά και 12 γκολ παθητικό, γυρίζοντας έτσι στο… μακρινό 1986-87, όταν σε πέντε ματς είχε τέσσερις πόντους!

Το α’ μέρος στο Γκούντισον Παρκ είχε ένα αφεντικό, την Εβερτον κι έναν απόλυτο πρωταγωνιστή, τον Στίβεν Νέισμιθ! Η Τσέλσι δεν μπόρεσε να μπει ποτέ στο ματς, τα «ζαχαρωτά» είχαν πίεση, ταχύτητα και έβαλαν με το… καλημέρα δύσκολα στην ομάδα του Μουρίνιο. Ο Σκωτσέζος πήρε τη θέση του τραυματία Μπέσιτς και στο 17′ έδειξε τις διαθέσεις του. Εξαιρετική κίνηση, συνδυάστηκε υπέροχα με τον Γκάλογουεϊ και με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ! Πέντε λεπτά αργότερα, οι εφιάλτες του Ζοσέ Μουρίνιο ζωντάνεψαν, με τον Σκωτσέζο να πετυχαίνει το δεύτερο του τέρμα με ένα ξερό σουτ έξω από την περιοχή. Μάλιστα, τα «ζαχαρωτά» θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλα τέρματα, αλλά ο Μπέγκοβιτς κράτησε τους Λονδρέζους ζωντανούς, αφού έκανε υπέροχες επεμβάσεις σε κεφαλιά του Κονέ και σουτ του Λουκάκου.

Η Τσέλσι ήταν… εκτός γηπέδου μέχρι το 36′, όταν και ο Μάτιτς με γκολάρα μείωσε σε 2-1. Οι Μπλε πήραν τα πάνω τους, ο Αζάρ έγινε πιο κινητικός, ωστόσο ο Στόουνς φρόντισε να «καθαρίσει» όποτε χρειάστηκε. Ο ρυθμός στην επανάληψη… ανύπαρκτος, η Τσέλσι είχε την κατοχή, τον έλεγχο, όχι όμως και τον τρόπο να απειλήσει. Αντίθετα, η Εβερτον όποτε έβρισκε χώρους απειλούσε, όπως έκανε στο 57′ και το 67′ με τον Λουκάκου, αλλά και πάλι ο Μπέγκοβιτς έσωσε την εστία του. Ο Μουρίνιο δεν βρήκε λύσεις και ο Νέισμιθ φρόντισε με γκολ στο 82′ να βάλει τέλος στις όποιες ελπίδες των Μπλε για θετικά αποτέλεσμα. Παράλληλα, μετά τον Φαν Πέρσι, έγινε ο δεύτερος παίκτης που πετυχαίνει χατ τρικ κόντρα στην Τσέλσι στην Πρέμιερ Λιγκ!

Έβερτον: Χάουαρντ, Κόουλμαν (77′ Φούνες Μόρι), Γιαγκέλκα, Στόουνς, Γκάλογουεϊ, ΜακΚάρθι, Μπέσιτς (8′ Νέισμιθ), Μπάρι, Μπάρκλεϊ, Κονέ (72′ Λένον), Λουκάκου

Τσέλσι: Μπέγκοβιτς, Ιβάνοβιτς, Ζούμα, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Μίκελ (56′ Κένεντι), Μάτιτς, Πέδρο (70′ Φαλκάο), Φάμπρεγας (74′ Γουίλιαν), Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα