Βρήκαμε ληστή, να… αρπάξουμε 15-16 (χιλιάρικα!)

Μια ληστεία που διαπράχθηκε την περασμένη Δευτέρα (2 Μαρτίου) στο περιφερειακό κατάστημα της ΕΥΔΑΠ στο Μαρούσι, φαίνεται ότι έμοιαζε ιδανική ευκαιρία για τρεις υπαλλήλους της δημόσιας εταιρείας να βγάλουν εύκολο και παχυλότατο… μεροκάματο και να ρίξουν το φταίξιμο στους κλέφτες. Αλλά, δυστυχώς για τους ίδιους λογάριασαν χωρίς τον… ξενοδόχο, που στην προκειμένη περίπτωση ήταν η κάμερα ασφαλείας που επόπτευε τον χώρο που έγινε η ληστεία.

Όπως προαναφέρθηκε, όλα έγιναν στις 2 Μαρτίου στις 13.40’, όταν δύο ένοπλοι άντρες εισέβαλαν στο εν λόγω κατάστημα της ΕΥΔΑΠ. Εκείνη την ώρα γινόταν η συναλλαγή παραδόσεως-παραλαβής χρημάτων από τον ταμία-συγκεντρωτή προς τον υπάλληλο της χρηματαποστολής, και οι ληστές που προφανώς περίμεναν την κατάλληλη στιγμή κατάφεραν να αποσπάσουν ποσό που συνολικά ανέρχεται σε περίπου 73.000 ευρώ και να τραπούν σε φυγή. Αυτή όμως δεν ήταν όλη η αλήθεια, καθώς το υλικό της κάμερας ασφαλείας του χώρου, το οποίο τέθηκε αμέσως στη διάθεση της Ασφάλειας Αττικής για την έρευνα της υπόθεσης, «μαρτύρησε» ότι οι ληστές απέσπασαν μόνο τα 56.000 από τα 73.000 ευρώ, που είχε καταμετρηθεί και συσκευασθεί για να παραδοθεί στον υπάλληλο της χρηματαποαστολής.

Πού πήγε το υπόλοιπο ποσό των περίπου 17.000 ευρώ; Η Ασφάλεια Αττικής, με βάση πάντα το υλικό της κάμερας ασφαλείας, κατηγορεί τους δύο παρόντες ταμίες της ΕΥΔΑΠ, ενώ ένας τρίτος, που απουσίαζε εκείνη τη στιγμή, κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Δημοσιογραφικές πληροφορίες που είδαν το φώς της δημοσιότητας λένε ότι κατηγορούμενοι είναι δύο άνδρες ηλικίας 46 και 48 ετών και μία γυναίκα 60 ετών. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο 46χρονος και η 60χρονη, μετά τη διάπραξη της ληστείας, αφαίρεσαν από το χρηματοκιβώτιο (αφού έγινε η ληστεία) χρηματικό ποσό, μέρος του οποίου έδωσαν την επομένη ημέρα στον 48χρονο που κατά τη διάρκεια της ληστείας απουσίαζε με ολιγόωρη άδεια. Ανακρινόμενοι για τη ληστεία, ο 46χρονος και η 60χρονη ψευδομαρτύρησαν λέγοντας ότι το χρηματικό ποσό που έλειπε, το είχαν δήθεν «απαλλοτριώσει» οι ληστές, αλλά σε έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια τους βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ.

Σύμφωνα, τώρα, με την ΕΥΔΑΠ οι εν λόγω τρεις υπάλληλοι καταδικάσθηκαν ήδη στις 6/3/2015 από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για τα αδικήματα που υπάγονταν ακόμη στη διαδικασία της αυτόφωρης διαδικασίας, δηλαδή της ψευδούς ανωμοτί καταθέσεως ο ένας, της διαθέσεως προϊόντος εγκλήματος η δεύτερη και της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος ο τρίτος. Η άσκηση ποινικής δίωξης για τα βαρύτερα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της ψευδορκίας μάρτυρα, δίωξη που ξεκινά αυτεπαγγέλτως από την Εισαγγελία Αθηνών, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κίνησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες η ΕΥΔΑΠ
Μέσω των αρμοδίων αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις, ενώ μ’όλις έγινε γνωστή η συμμετοχή των τριών υπαλλήλων της στα αδικήματα αυτά, κινήθηκε άμεσα πειθαρχική διαδικασία εις βάρος τους. Για το λόγο αυτό:
Α) Συνεδρίασε τη Δευτέρα 9/3 και την Τρίτη 10/3 το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της εταιρείας με το ερώτημα της θέσεώς τους σε αργία, συνεδρίαση στην οποία κλήθηκαν για απολογία οι εν λόγω υπάλληλοι. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο μόλις εξέδωσε την απόφασή του με την οποία θέτει και τους τρείς υπαλλήλους σε δυνητική αργία.
Β) Ξεκίνησε παράλληλα διοικητική εξέταση για τα βαρύτερα αδικήματα, που τους βαραίνουν, με το ερώτημα της αυτοδίκαιης αργίας τους. Για την ολοκλήρωση, όμως, αυτής της εξέτασης, αναγκαία προϋπόθεση είναι η σύνταξη κλητηρίου θεσπίσματος από την Εισαγγελία Αθηνών, πράγμα το οποίο ακόμη δεν έχει γίνει.
Η διοίκηση της εταιρείας εκφράζει τη βαθύτατη λύπη της για το περιστατικό αυτό, το οποίο δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά της ΕΥΔΑΠ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα