«Βόμβα» στα «θεμέλια» του γερμανικού ποδοσφαίρου!

«Βόμβα μεγατόνων» στα «θεμέλια» του γερμανικού ποδοσφαίρου βάζει το πόρισμα της ειδικής επιτροπής που συστάθηκε το 2007, το οποίο αναδεικνύει τη συστηματική χρήση αναβολικών σε έναν ικανό αριθμό ομάδων, στις δεκαετίες ’70 και ’80!

Σύμφωνα με την έρευνα της Επιτροπής, οι ομάδες της Στουτγκάρδης και της Φράιμπουργκ χρησιμοποιούσαν την ουσία «Anabos» προκειμένου να ενισχύουν τα στάνταρ των ποδοσφαιριστών τους, σε συνεργασία με το εργαστήριο του Πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ, το οποίο αποτελούσε μία από τις βάσεις ντόπινγκ, της Δυτικής Γερμανίας! Το ίδιο συνέβαινε και με την ομάδα ποδηλασίας της Δυτικής Γερμανίας.

Την είδηση επιβεβαίωσε με επίσημη δημόσια τοποθέτησή του η πρόεδρος της Επιτροπής, Λετίτσια Πάολι, η οποία τόνισε χαρακτηριστικά: «Για πρώτη φορά τα έγγραφα δείχνουν συστηματική χρήση ντόπινγκ με αναβολικά στο γερμανικό ποδόσφαιρο και ειδικότερα στο γερμανικό επαγγελματικό πρωτάθλημα. Μεταξύ των συλλόγων που είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους, μεταξύ τις δεκαετίες 1970 και 1980, ήταν η Στουτγκάρδη και η Φράιμπουργκ». Αξίζει να σημειωθεί ότι την περίοδο που αναφερόμαστε για τις δύο συγκεκριμένες ομάδες, αγωνίστηκε και στις δύο ο σημερινός τεχνικός της Εθνικής Γερμανίας και Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Γιοακίμ Λεβ!

Σύμφωνα με πηγές από την Επιτροπή, υπάρχει χειρόγραφο έγγραφο του επικεφαλής του ιατρικού τιμ του Πανεπιστημίου, γραμμένο το 2000 (!!!), το οποίο εμπλέκει και ποδοσφαιριστές της Μπάγερν Μονάχου, της Καρλσρούης, της Νυρεμβέργης και του Αμβούργου, με τους οποίους είχαν αναπτυχθεί «σχέσεις εμπιστοσύνης». Ο Δόκτορ Κλούμπερ, περί ου ο λόγος, εμπλέκεται και στην υπόθεση ντοπαρίσματος της ποδηλατικής ομάδας. Το 1987, είχαν προκύψει κάποιες υποψίες, όταν ένας πελάτης του συγκεκριμένου γιατρού, σε ηλικία μόλις 26 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή μετά από τη συμμετοχή του σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου. Η νεκροψία είχε φανερώσει την ύπαρξη εκατοντάδων φαρμάκων στον οργανισμό του, μεταξύ των οποίων και αναβολικών.

Τα έγγραφα που αποδεικνύουν το τεράστιο σκάνδαλο για το γερμανικό ποδόσφαιρο ανακαλύφθηκαν μόλις τον Δεκέμβριο του 2014 και ακόμη δεν έχουν διαρρεύσει όλες οι πληροφορίες που περιέχουν. Ήδη έχει προκληθεί πολύ μεγάλος θόρυβος στη Γερμανία και ειδικότερα στον χώρο του γερμανικού ποδοσφαίρου, το οποίο δέχεται ένα τεράστιο πλήγμα σε επίπεδο αξιοπιστίας και όχι μόνο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα