ΑΝΑΛΥΣΗ: Θα ρισκάρει η Ισπανία να χάσει 1-0 από την Ιαπωνία για ν’ αποφύγει την Βραζιλία;

Λοιπόν, έχουμε και λέμε, πως μπορεί η Γερμανία να βρεθεί εκτός Μουντιάλ, έστω κι αν νικήσει την τελευταία αγωνιστική την Κόστα Ρίκα.

Η Γερμανία, λογικά, θα κερδίσει την Κόστα Ρίκα και θα φτάσει τους 4 βαθμούς και λογικά η Ισπανία να νικήσει κι αυτή την Ιαπωνία και θα φτάσει τους 6 βαθμούς και η βαθμολογία θα είναι 6 η Ισπανία και 4η Γερμανία ως δεύτερη.

Αν όμως, η Ισπανία τερματίσει 1η θα παίξει στους «16» με τον 2ο του 6ου ομίλου, που θα είναι μία εκ των Κροατία, Μαρόκο ή Βέλγιο. Αν η Ισπανία περάσει τον όποιον από αυτούς, στην προημιτελική φάση θα την περιμένει η Βραζιλία. Συμφέρει στην Ισπανία να παίξει με την Βραζιλία στους «8»; Η απάντηση είναι «όχι».

Για να αποφύγει η Ισπανία την Βραζιλία στους «8», θα πρέπει να τερματίσει 2η στον όμιλό της. Για να το… πετύχει αυτό, θα πρέπει να πάρει ένα ρίσκο, που μπορεί, όμως, να σημαίνει και αποκλεισμός.

Να χάσει 1-0 από την Ιαπωνία. Σ’ αυτήν την περίπτωση, θα προκριθεί ως πρώτη η Ιαπωνία με 6 βαθμούς. Η Ισπανία θα έχει 4 και η Γερμανία κι αυτή 4, αφού είναι υποχρεωμένη να κερδίσει την Κόστα Ρίκα.

Προσέξτε, τι μπορεί να παιχτεί με την διαφορά τερμάτων. Αν η Ισπανία χάσει 1-0 θα έχει συντελεστή 8-2. Για να της πάρει την 2η θέση η Γερμανία, θα πρέπει να νικήσει την Κόστα Ρίκα με 7-0, έτσι ώστε να δημιουργήσει 9-3 διαφορά τερμάτων, αφού τώρα έχει 2-3.

Θα το ρισκάρει η Ισπανία; Διότι αν πραγματοποιηθεί αυτό το σενάριο και πάρει την 2η θέση στον όμιλο, τότε στην επόμενη φάση θ’ αντιμετωπίσει τα Βέλγιο, το Μαρόκο ή την Κροατία και στους «8» κατά πάσα πιθανότητα την Πορτογαλία κι όχι την Βραζιλία.

Αυτή, η κατάληψη δηλαδή, της 2η θέσης μια χαρά ήταν για την Γερμανία, γιατί ούτε κι αυτή θα ήθελε την Βραζιλία στους «8».

Υπενθυμίζουμε ότι στα κριτήρια ισοβαθμίας πρώτα μετράει η συνολική διαφορά τερμάτων και μετά, η καλύτερη επίθεση.

Βαθμολογία

Ισπανία  (8-1) 4

Ιαπωνία (2-2) 3

Κόστα Ρίκα  (1-7) 3

Γερμανία  (2-3) 1

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα