Γαλάζιες επιθέσεις με φόντο τρομοκράτες και αντιεξουσιαστές

Με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις της η Νέα Δημοκρατία επιτίθεται στην κυβέρνηση δείχνοντας προς τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο για τις επιθέσεις με μολότοφ στη μονή Πετράκη, όσο και στα όσα αναφέρει ο Γιώργος Κυρίτσης στις αναρτήσεις του στηρίζοντας επί της ουσίας του δύο συλληφθέντες τρομοκράτες Σεϊσίδη και Σακκά.
Σε ότι αφορά την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη, η Ν.Δ. την καταδικάζει, όπως ανέφερε σε δήλωση του ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. επισημαίνει πως η αλυσίδα των επιθέσεων και βανδαλισμών κατά ναών μεγαλώνει και πως ο βέβηλος συμβολισμός τους προκαλεί μεγάλη ανησυχία για τους πραγματικούς σκοπούς και επιδιώξεις των δραστών.
Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο «η αποθράσυνσή τους συνδέεται με το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ- παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις μας- αρνείτο να καταδικάσει αυτά τα φαινόμενα βίας και ανομίας. Έστω και τώρα, ας βάλει τέλος στην ιδιόμορφη αυτή ιδεολογική – κομματική κάλυψη που δίνει στους αντιεξουσιαστές» καταλήγει ο κ. Κουμουτσάκος.
Για τον Κυρίτση

Στο μεταξύ η Ν.Δ. ζητάει να πάρουν θέση ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος υπουργός για τη νέα τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κυρίτση υπέρ των Κ. Σακκά και Μ. Σεϊσίδη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ν.Δ. είναι:
«Είναι δικαίωμα του κ. Γ. Κυρίτση να προβάλλει τις “εσωτερικές συγκρούσεις και αντιφάσεις” στο σύστημα ΣΥΡΙΖΑ – Κυβέρνηση – Κράτος και να διεκδικεί την ηγεσία οποιασδήποτε συνιστώσας του Κόμματός του.
Είναι, όμως, πρόκληση να ισχυρίζεται ότι οι κατηγορούμενοι για τρομοκρατικές ενέργειες και ληστείες Σακκάς και Σεϊσίδης αντιμετωπίζουν “διώξεις φρονηματικού χαρακτήρα”, ότι τα στοιχεία σε βάρος τους είναι στα “όρια του γελοίου” και ότι έχουν “στοχοποιηθεί από το Κράτος”. Αυτήν τη φορά η πρόκληση δεν αφορά μόνο τους πολίτες. Αφορά τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό που έσπευσε να παρουσιάσει τη σύλληψη των καταζητούμενων ως επιτυχία της Κυβέρνησής τους».
Ο Αυγενάκης
Τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στον πρωτογενή τομέα και την τοπική οικονομία εξέφρασε ο Λευτέρης Αυγενάκης με την παρουσία του στη Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Παραδοσιακών Καζανάριδων Κρήτης, (αποσταγματοποιών τσικουδιάς) στην αίθουσα της Ένωσης Αγροτικών Συν. Ηρακλείου.
«Δέσμευση της Ν.Δ. αποτελεί η στήριξη του πρωτογενή τομέα» τόνισε ο βουλευτής και γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και πρόσθεσε: «Στηρίζουμε τους αμπελοκαλλιεργητές της Κρήτης, στηρίζουμε τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, στηρίζουμε την τοπική οικονομία. Η συνεργασία μας ήταν, είναι και παραμένει ειλικρινής και αποτελεσματική».
Νέα πρόεδρος

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη ορίζεται Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Θεσσαλονίκης, η Βασιλική Ευταξά. Η νέα πρόεδρος είναι αρχιτέκτονας και εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας, εκπονώντας αρχιτεκτονικές μελέτες δημοσίων και ιδιωτικών έργων. Η θητεία της στη Ν.Δ. ξεκίνησε το 1982 ως μέλος της ΟΝΝΕΔ, ενώ από το 2010 έως σήμερα υπήρξε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα