“Τα κόμματα δεν γεννιούνται σε κλειστά δείπνα”

Την καθιερωμένη επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. έκανε και με νέα συνέντευξη της η Φώφη Γεννηματά, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια πρωθυπουργού και αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «καρικατούρα του δικομματισμού και της τεχνητής πόλωσης που τελειώνει». Επίσης η ίδια επέμεινε στην άποψη τους ότι θα τους χαλάσει το πάρτι τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «εμείς θα σπάσουμε το αδιέξοδο δίπολο του αριστερού λαϊκίστικου κρατισμού του ΣΥΡΙΖΑ και του “μεταρρυθμιστικού” νέο- λαϊκισμού της Ν.Δ. από την άλλη».
Το σημαντικό, όμως, ήταν ότι για πρώτη φορά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πήρε θέση σε ότι αφορά το περιβόητο γεύμα στο σπίτι του Β. Κοντογιαννόπουλου με την συμμετοχή Σημίτη με στόχο να πειστεί ο Στουρνάρας, ώστε να εισέλθει δυναμικά στην μάχη για την ανασύσταση του κεντρώου χώρου.
Η κ. Γεννηματά άφησε σαφέστατες αιχμές δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Η μεγάλη Κεντροαριστερά ή θα είναι η Κεντροαριστερά των πολιτών ή δεν έχει λόγο ύπαρξης. Ούτε η χώρα έχει ανάγκη, ούτε οι προοδευτικοί πολίτες αναζητούν μια Κεντροαριστερά που θα κατασκευαστεί στο δοκιμαστικό σωλήνα οποιασδήποτε ελίτ. Για αυτό και παρόμοια εγχειρήματα δεν έχουν καμία τύχη. Τα κόμματα και οι ηγεσίες γεννιούνται στη μήτρα της κοινωνίας όχι σε παρασυναγωγές και κλειστά δείπνα».
Σε ερώτηση για τη συμμετοχή του Ποταμιού και του Σταύρου Θεοδωράκη, σημείωσε ότι η ίδια με την πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στη συνεννόηση, τη συνεργασία και την συμπόρευση και πως «το ίδιο δηλώνει και ο κ. Θεοδωράκης» και προσθέτει: «Παράλληλες πορείες δεν οδηγούν στον στόχο που έχουμε θέσει, δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοιες επιλογές». «Τέλος Αυγούστου γίνονται οι τελικές συζητήσεις και συνεννοήσεις χωρίς κανένα περιθώριο αναβολών και καθυστερήσεων», τονίζει.
«Για εμάς είναι καθαρό. «Όσοι θέλουν και μπορούν προχωράμε μαζί. Χωρίς αποκλεισμούς, επετηρίδες και προαπαιτούμενα. Με τελικό κριτή τη βάση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Για όλους και για όλα. Είναι ώρα ευθύνης και αποφάσεων», συμπληρώνει απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με τη συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου ή άλλων δυνάμεων.
Σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ μπορεί να προσελκύσει ξανά τον κόσμο της Κεντροαριστεράς που στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει ότι η σχέση πολιτικού- πολίτη χτίζεται και κρίνεται καθημερινά, και ότι «μάθαμε ότι ο μοναδικός τρόπος να ξανασυναντηθούμε με τον κόσμο της παράταξης είναι να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη του», «να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε μαζί τις μεγάλες αλλαγές και προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που θα σηματοδοτήσουν το πέρασμα της Ελλάδας σε μια νέα εποχή, που θα αφήνει πίσω της την κρίση και όσα την προκάλεσαν» και εκτιμά ότι «κερδίζουμε ξανά τον κόσμο μας, αλλά και νέους ψηφοφόρους στη βάση μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης και ειλικρίνεια και αφήνουμε στην άκρη τους καιροσκόπους που αναζητούν διαρκώς νέο πολιτικό στασίδι στην εκάστοτε εξουσία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα