Γιουνάιτεντ… η μακροπρόθεσμη επένδυση!

Αίσθηση προκάλεσε η κίνηση κορυφαίας επενδυτικής εταιρείας να εξαγοράσει μέρος των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι οποίες «παίζονταν» στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, των Η.Π.Α.

Οι Αμερικάνοι της συγκεκριμένης επενδυτικής, εξαγόρασαν το 24% των διαθέσιμων μετοχών των «Μπέμπηδων», το οποίο αντιστοιχεί στο 2,5% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου του αγγλικού συλλόγου! Όπως εξήγησαν σε ανακοίνωσή τους, πιστεύουν ότι η επένδυση αυτή έχει προοπτική, καθώς θα ανέβει σημαντικά το επόμενο διάστημα.

Το ερώτημα που τίθεται είναι… το πότε ανεβαίνει μία μετοχή ομάδας; Όταν αυτή πηγαίνει καλά στους αγωνιστικούς χώρους. Αν λοιπόν, συνδυάσουμε τις κινήσεις αυτές και τους αγώνες που έχει να δώσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο αμέσως επόμενο διάστημα, τότε θα καταλήξουμε σε ένα λογικό συμπέρασμα. Ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα πρέπει να ανησυχούν! Το γεγονός ότι μία μεγάλη αμερικανική επενδυτική εταιρεία, αγόρασε μετοχές των «κόκκινων διαβόλων», μόλις λίγα 24άωρα πριν τον επαναληπτικό με τους «ερυθρόλευκους», για το Champions League και παρά το 2-0 του πρώτου αγώνα, κάθε άλλο παρά καθησυχαστικό σημάδι είναι! Διότι ποια επενδυτική εταιρεία αγοράζει για να… χάσει χρήματα; Φυσικά, αν η Μάντσεστερ αποκλειστεί από τον Ολυμπιακό στον κορυφαία διασυλλογικό θεσμό, η μετοχή της θα κατρακυλήσει. Αν ανατρέψει το εις βάρος της 2-0, θα εκτοξευθεί.

Ας δούμε, λοιπόν, λίγο συνδυαστικά τα γεγονότα, μέσα από μία παγκοσμιοποιημένη κοινωνία, της οποίας μοναδικός στόχος και σκοπός, είναι το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος. Διότι, τουλάχιστον στην Ελλάδα, έχουμε βιώσει ουκ ολίγα… περίεργα γεγονότα τα τελευταία χρόνια!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα