Δήλωση Κουμουτσάκου για το Bullying

Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και υποψήφιος περιφερειάρχης Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος ήταν από τους πρώτους που μίλησαν για το ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού.

Σήμερα, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού (6 Μαρτίου), ο κ. Κουμουτσάκος, δήλωσε: «Το Ψήφισμα για Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Εκφοβισμού και της Βίας στο Σχολείο, που υποστηρίχθηκε από την πλειοψηφία των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά από ελληνική πρωτοβουλία, ήταν η αρχή. Πριν από ένα χρόνο αποτέλεσε το πρώτο σημαντικό και απαραίτητο βήμα για τη μεγαλύτερη δυνατή ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για το εφιαλτικό αυτό φαινόμενο, που είναι οι δύο απαραίτητες προϋποθέσεις για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή του».

«Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί τώρα με άλλη ιδιότητα. Ο στόχος της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, δεν μπορεί να είναι άλλος από την οριστική εκρίζωση του εκφοβισμού, διαδικτυακού και μη, που στοιχειώνει και απειλεί τις ψυχές και τις ζωές των μαθητών, των παιδιών μας. Εδώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οφείλει να συνδράμει πιο αποφασιστικά, με στοχευμένα προγράμματα και πιο αποτελεσματικές δράσεις» συμπλήρωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα