ΔΕΗ: Τυπική η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού

«Τυπική» χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η ΔΕΗ την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού σε σχέση με την προσωρινή τιμολόγηση της Αλουμίνιον.

Σ την ανακοίνωσή της η ΔΕΗ υποστηρίζει ότι υπήρξε έγγραφη επικοινωνία ανάμεσα στη ΔΕΗ και την ΕΕ και με βάση αυτήν διαπιστώθηκε ότι με δεδομένο «τον προσωρινό χαρακτήρα της τιμής που είχε ορίσει η ΡΑΕ.. η έκδοση τυπικής απόφασης επί της καταγγελίας δεν κρινόταν απαραίτητη στο στάδιο εκείνο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΗ έχει ως εξής:

Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε στο αρχείο προσφυγή της ΔΕΗ ΑΕ κατά της απόφασης της ΡΑΕ του Μαΐου του 2012, που όρισε προσωρινή τιμή ηλεκτρικής ενέργειας για την εταιρεία ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ , η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Από τον Ιούνιο του 2013, ως αποτέλεσμα της έγγραφης επικοινωνίας ανάμεσα στη ΔΕΗ και τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαπιστώθηκε ότι – με δεδομένο τον προσωρινό χαρακτήρα της τιμής που είχε ορίσει η ΡΑΕ και τον αναμενόμενο εντός των αμέσως προσεχών μηνών καθορισμό οριστικής τιμής ηλεκτρικής ενέργειας – η έκδοση τυπικής απόφασης επί της καταγγελίας δεν κρινόταν απαραίτητη στο στάδιο εκείνο.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι, πέραν της Απόφασης που έλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Ιούλιο του 2011 – κρίνοντας ως παράνομη κρατική ενίσχυση το προνομιακό τιμολόγιο που η ΔΕΗ είχε αναγκασθεί να εφαρμόζει για την Αλουμίνιον την περίοδο 2007/2008 και διατάσσοντας την έντοκη ανάκτησή της – δεν έχει ληφθεί οποιαδήποτε άλλη απόφαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο που να αφορά το θέμα της τιμολόγησης από τη ΔΕΗ της εν λόγω εταιρείας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα