«Δεν έχετε 180, πάμε σε εκλογές»

Χωρίς σχέδιο «Β» αλλά με μόνο μέλημα τις πρόωρες εκλογές κινούνται στον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρηματολογώντας πως η κυβέρνηση δεν διαθέτει τους 180 βουλευτές. Η δήλωση αυτή του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής αποτελεί και την γραμμή που θα ακολουθήσει η Κουμουνδούρου το επόμενο διάστημα επιμένοντας στην αποσταθεροποίηση του κλίματος. Πλέον αυτό θα πρέπει να αποδειχθεί μέσα στη Βουλή.

«Η κυβέρνηση τελικώς βγαίνει, μετά από μια πολύμηνη προσπάθεια εκ μέρους της να διαμορφώσει μια εικόνα αισιοδοξίας, λαβωμένη» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Πάνος Σκουρλέτης. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως «όλα αυτά έγιναν στη σκιά της προεδρικής εκλογής που φαίνεται ότι είναι πάρα πολύ κοντά, αλλά νομίζω ότι τα χαρακτηριστικά της κουβέντας ήταν τέτοια που δείχνουν ότι αυτή η συζήτηση, εκ των πραγμάτων, συσχετιζόταν σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό και με το τι θα κάνει ο κάθε βουλευτής στην προεδρική εκλογή. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αλλά και τελικά το ξεφούσκωμα από την προσπάθεια των ανεξάρτητων βουλευτών για να υπάρξει εκλογή και να δημιουργηθεί ένα κλίμα ευρύτερης συναίνεσης από την παρούσα Βουλή, δείχνουν ότι απέχει η κυβέρνηση από τον στόχο των 180 βουλευτών».
Συμπλήρωσε δε πως ο προϋπολογισμός «είτε θα αναθεωρηθεί από την παρούσα κυβέρνηση για να ενσωματώσει όλα αυτά που της ζητούν οι εταίροι, δηλαδή νέα μνημονιακά μέτρα, είτε από μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Όσες κορώνες και αν ακούγονται από τον Πρωθυπουργό, νομίζω ότι είναι σαφές ότι όλα δείχνουν ότι ενδιαφέρεται για την εμπέδωση του μνημονιακού καθεστώτος» δηλώνοντας βέβαιος πως οι προεδικές εκλογές θα είναι το κύκνειο άσμα της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα