Δεν αρχίσαμε καλά…

Σύμφωνοι! Ο Χρήστος Αραβίδης είναι πιο αποτελεσματικός εσχάτως από τον Θανάση Παπάζογλου. Επίσης, ο Μάρκος Βελλίδης είναι πιο «μπαρουτοκαπνισμένος» από τον παγκίτη Στέφανο Καπίνο! Ομοίως, είναι ξεκάθαρο ότι ο Τάσος Μπακασέτας του Πανιωνίου κάνει θαυμάσια χρονιά.

Θυμίζουμε επίσης ότι πριν από λίγο καιρό ο Γιάννης Ανέστης έκανε πέντε συνεχόμενες παιχνιδάρες με τη φανέλα της ΑΕΚ και ότι ο Μανώλης Σιώπης δείχνει ικανός να μπει στη λίστα με τους κορυφαίους Έλληνες στόπερ! Και τι να κάνει, δηλαδή, ο Μίκαελ Σκίμπε; Να καλέσει 40 παίκτες στην Εθνική;

Ο Γερμανός προπονητής οφείλει να στηριχθεί από όλους και οι «μουρμούρες» που ακούγονται από την ώρα που κάλεσε τους 25 ποδοσφαιριστές για τα δύο φιλικά με το Μαυροβούνιο και την Ισλανδία μόνο καλό δεν κάνουν. Θα περίμενε κανείς πιο δίκαιη και υπομονετική κριτική στις πράξεις του Σκίμπε. Υπάρχει άπλετος χρόνος για κριτική αν δούμε ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής αδικεί συγκεκριμένους παίκτες ή φέρεται αλλόκοτα.

Αυτές είναι οι επιλογές του Γερμανού κόουτς εν’ όψει των δύο φιλικών αναμετρήσεων και 14 επιπλέον ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να έχουν κληθεί βάση της εικόνας τους το τελευταίο διάστημα:

Τερματοφύλακες
Κλήθηκαν: Καπίνο, Καρνέζης

Δεν κλήθηκαν: Βελλίδης, Ανέστης, Κυριακίδης, Κωνσταντόπουλος, Τσιντώτας, Μπάρκας

Αυτό που γίνεται φέτος με τους Έλληνες τερματοφύλακες είναι εκπληκτικό. Υπάρχουν αγωνιστικές που κάποιοι «κατεβάζουν ρολά» και απολαμβάνουν τον τίτλο του κορυφαίου. Προφανώς, Καρνέζης και Καπίνο είναι οι καλύτεροι Έλληνες τερματοφύλακες αυτή τη στιγμή και ο Γερμανός προπονητής δεν θέλησε να πειραματιστεί σε αυτή τη θέση ούτε να πάρει τρίτο τερματοφύλακα για δύο ματς (μάλλον θα δώσει από ένα 90λεπτο στον καθένα). Οπότε είναι μάλλον περιττές οι γκρίνιες των ανθρώπων του ΠΑΟΚ για τη μη κλήση του Βελλίδη. Θυμίζουμε το εκπληκτικό σερί αγώνων του Γιάννη Ανέστη της ΑΕΚ, τις απίθανες φετινές εμφανίσεις του Δημήτρη Κυριακίδη του Παναιτωλικού, την ανεπανάληπτη σεζόν του Ντίμι Κωνσταντόπουλου με την Μίντλεσμπρο και το «ξεπέταγμα» των νεαρών Τσιντώτα (Λεβαδειακός) και Μπάρκα (Ατρόμητος).

Αμυντικοί
Κλήθηκαν: Τζαβέλλας, Μανωλάς, Τοροσίδης, Σταφυλίδης, Κυριάκος Παπαδόπουλος (τραυματίστηκε και θα απουσιάσει), Παπασταθόπουλος, Μόρας, Σιόβας, Οικονόμου, Χολέβας

Δεν κλήθηκε: Σιώπης

Είναι πάρα πολλοί οι Έλληνες αμυντικοί μεγάλης κλάσης και είναι ούτως ή άλλως πολλοί (10) αυτοί που κλήθηκαν από τον Μίκαελ Σκίμπε για τα δύο παιχνίδια. Πραγματικά ποιος μπορεί να «διώξει» από τη θέση των στόπερ τους Μανωλά, Παπασταθόπουλο και Κυριάκο Παπαδόπουλο που είναι ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης; Έκπληξη αποτελεί η κλήση του διαρκώς βελτιωμένου Μάριου Οικονόμου. Ίσως αν ο Μπακάκης δεν ήταν τραυματίας να διεκδικούσε μία θέση, ενώ ο Σιώπης του Πανιωνίου είναι σίγουρα ένας κεντρικός οπισθοφύλακας που στο μέλλον θα πάρει τις ευκαιρίες του.

Μέσοι
Κλήθηκαν: Φορτούνης, Πέτσος, Μάνταλος, Ταχτσίδης, Τζιόλης, Σάμαρης

Δεν κλήθηκαν: Μπακασέτας, Κονέ

Αρκετές οι επιλογές και στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Και «δεκάρια» έχουμε – Φορτούνης, Μάνταλος, και «οκτάρι» έχουμε – Ταχτσίδης – και φυσικά «εξάρια» έχουμε – Σάμαρης και Τζιόλης. Ίσως πάσχουμε στη θέση των εξτρέμ.
Ο Πανιώνιος γκρίνιαξε για τη μη κλήση του Μπακασέτα που πράγματι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ενώ εκτός έμεινε και ο Παναγιώτης Κονέ παρά την πρόσφατη μετεγγραφή του στη Φιορεντίνα.

Επιθετικοί
Κλήθηκαν: Μήτρογλου, Καρέλης, Βέλλιος, Παπάζογλου

Δεν κλήθηκαν: Αραβίδης, Μάντζιος, Γιάννου, Αθανασιάδης, Καλτσάς

Εσχάτως αρχίζουν και διακρίνονται αρκετοί Έλληνες φορ, ωστόσο Κώστας Μήτρογλου και Νίκος Καρέλης έχουν ένα προβάδισμα, χάρη στην ποιότητά τους και φυσικά την αποτελεσματικότητά τους. Λογικό είναι που ο Σκίμπε θέλησε να δώσει ευκαιρίες και σε άλλα παιδιά που έχουν δείξει δυνατότητες και ίσως έπρεπε να πάρουν μία γεύση από Εθνική Ελλάδας, όπως ο Απόστολος Βέλλιος και ο Θανάσης Παπάζογλου.
Έτσι, αναγκαστικά έμειναν εκτός ο Χρήστος Αραβίδης και ο Κλάους Αθανασιάδης, παρά την καλή σχέση που έχουν συνάψει με τα αντίπαλα δίχτυα. Θεωρητικά θα μπορούσε να έχει κληθεί και ο Γιάννου, ή και ο Μάντζιος αν ήταν λίγο πιο νέος. Για να μην πούμε για τον Φάνη Γκέκα. Ο δε Καλτσάς του Παναθηναϊκού έχει δείξει καλά στοιχεία και πολλοί πίστεψαν πως ίσως ήρθε η σειρά του, αλλά δεν ήρθε…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα