“Δεν γνωρίζω πώς θα πράξει ο Αλέξης Τσίπρας”

Νέες βολες εναντίον των δανειστών εκτόξευσε ο Αλέξης Μητρόπουλος αφού έκανε λόγο για αναξιοπρεπή συμπεριφορά των πιστωτών  που λειτουργούν ως καρτέλ εκβιαστών”.

“Να μην ερμηνεύσει ως ηττοπάθεια την επίθεση που κάνουν οι δανειστές σε έναν Πρωθυπουργό που μάχεται» κάλεσε αρχικά  τον ελληνικό λαό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 .«Πρέπει να στηρίξουμε το φρόνημα του λαού, βλέπει έναν Πρωθυπουργό που μάχεται και απέναντι τους εκβιαστές» συμπλήρωσε.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος έκανε ωστόσο λόγο για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά των δανειστών που λειτουργεί ως καρτέλ εκβιαστών» και καλούμενος να απαντήσει στο τι θα κάνει ο Πρωθυπουργός ερχόμενος αντιμέτωπος με το κείμενο των θεσμών, είπε ότι «η σφοδρότητα του κειμένου έχει και τα δύο ενδεχόμενα και τη ρήξη και τη συμφωνία».

Διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει πώς θα πράξει ο Αλέξης Τσίπρας, αν θα δεχθεί σκληρή συμφωνία ή αν θα απευθυνθεί στον λαό, τον κάλεσε ωστόσο να «ενημερώσει τον λαό», επιτιθέμενος σε «αυτούς τους ανόητους που τον συμβούλευαν να πάει για συμφωνία, αντί να του πουν ότι οι δανειστές έχουν σκληρό πακέτο».

Μπροστά στο ενδεχόμενο να έρθει στη Βουλή των Ελλήνων μία σκληρή συμφωνία, όπως αυτή που διαφαίνεται ότι συντάσσεται στις Βρυξέλλες, σχολίασε ότι θα πρέπει να απορριφθεί από τους βουλευτές και τόνισε ότι «θα είναι η μεγάλη ευκαιρία να στείλει το ελληνικό κοινοβούλιο μήνυμα στους δανειστές ότι αυτός ο λαός έχει αξιοπρέπεια» συμπληρώνοντας ότι το «βλέπει ως ενδεχόμενο» και κάλεσε τους βουλευτές να «σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Όσο αφορά στο ενδεχόμενο εκλογών, στην περίπτωση αδιεξόδου που θα οδηγήσει στη ρήξη με τους δανειστές, δήλωσε ότι «δεν ξέρει αν είναι στις προθέσεις Τσίπρα» και υπογράμμισε ότι «παρά το ότι είναι μια δυνατότητα, παραμένει περίπλοκη» αφού θα πρέπει να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να λάβουν διερευνητική εντολή οι κκ Σαμαράς και Μιχαλολιάκος.

Τέλος σχολιάζοντας το θέμα που έχει προκύψει για την αδυναμία πληρωμής μισθών και συντάξεων, το θεωρεί «λήξαν» και επικαλούμενος και τις δηλώσεις του αρμόδιου αναπληρωτή Υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρη Στρατούλη, τόνισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μην πληρωθούν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα