ΣΥΡΙΖΑ: Μάχη εντυπώσεων από τον Κασσελάκη, όσο ρίχνει το βλέμμα του προς πάσα κατεύθυνση

Το «ψυχή βαθιά» έγινε «βαθιά ψυχή» από το νησί του Μανώλη Γλέζου, όπου ο Στέφανος έστειλε μήνυμα για την επέτειο εγκαθίδρυσης της δικτατορίας

Στον ΣΥΡΙΖΑ αισθάνονται μεγάλη ικανοποίηση πάνω από τον λαφυραγωγημένο Τσίπρα και την ανάσχεση της διαρροής αριστερών ψηφοφόρων προς τη Νέα Αριστερά και τον καναπέ…

Ο Στέφανος Κασσελάκης και το περιβάλλον του έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται μεγάλη ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της εσωκομματικής διαδικασίας που ανάδειξε τους 35 υποψήφιους για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το στοίχημα για τον Στέφανο Κασσελάκη ήταν με τις θεαματικές και γκροτέσκες δηλώσεις και εμφανίσεις του να αφήνει την εντύπωση ότι ο ίδιος και το κόμμα πάνε πολύ δυναμικά για την ανατροπή. Η παρουσία του πρώην προέδρου του κόμματος και η συμπερίληψή του στο κάδρο του «super star» νέου προέδρου απενοχοποίησε και τις δηλώσεις του κ. Κασσελάκη που τρέχουν με ταχύτητα φωτός τη διαδικασία μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κοιτά προς όλες τις κατευθύνσεις και οι δηλώσεις στοχεύουν σε όλο το φάσμα του εκλογικού σώματος με τοποθετήσεις πότε για το πατρίςθρησκείαοικογένεια πότε για το αντιστασιακό παρελθόν στελεχών που πέρασαν από το ψηφοδέλτιο του κόμματος όπως ο Μανώλης Γλέζος.

Το ψυχή βαθιά των αριστερών του βουνού έγινε «βαθιά ψυχή» στη Νάξο από τον κ. Κασσελάκη – το νησί του Μανώλη Γλέζου – από όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε το δικό του μήνυμα για την επέτειο της εγκαθίδρυσης της δικτατορίας.

Το μοτίβο επαναλαμβάνεται σε όλες τις εκφάνσεις της επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ και μοιάζει να υιοθετείται από όλα τα στελέχη και αποτυπώνεται και ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Η επιλογή του αυτή το φέρνει απέναντι και στους βασικούς ανταγωνιστές του στο χώρο της Κεντροαριστεράς και ιδιαίτερα μετά τη συμπόρευση και του Αλέξη Τσίπρα στην προσπάθειά του αισθάνεται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση να χτυπά τους αντιπάλους με κάθε ευκαιρία.

Το σημαντικότερο που πέτυχε ο κ. Κασσελάκης στην εκδήλωση της Παρασκευής με την παρουσία του πρώην προέδρου ήταν όπως σημειώνουν κομματικά στελέχη έχοντας βάλει στο κάδρο τον πρώην πρωθυπουργό να κλείσει εμφαντικά τα σενάρια για την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων και στον απόηχο της επίσημης έναρξης λειτουργίας του Ινστιτούτου του Αλέξη Τσίπρα.

“Δεν χτίζεται το μέτωπο με μπλα μπλα και συμφωνίες κορυφής” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης λίγο πριν ανεβάσει τον κ. Τσίπρα στη σκηνή ο οποίος έμεινε σιωπηλός στην εκδήλωση παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου.

Το στοίχημα ωστόσο έχει χαθεί για το ΣΥΡΙΖΑ, φρόντισε να υπενθυμίσει ο Αλέξης Χαρίτσης με συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής την ώρα που ο Νίκος Ανδορυλάκης στο Mega έβγαζε στη σέντρα και τις συζητήσεις του παρασκηνίου «στα σαλόνια της Αθήνας» όπως είπε.

“Χωρίς ισχυρό ΠΑΣΟΚ είπε δεν γίνεται το μέτωπο” είπε χαρακτηριστικά κλείνοντας και εκείνος εμφατικά τα σενάρια της επόμενης ημέρας.

Στην Κουμουνδούρου επιμένουν ότι ο συνδυασμός που κατεβάζει στην κάλπη της 9ης Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πάνω ακόμη και τις προσδοκίες του ίδιου του κ. Κασσελάκη. Ωστόσο στελέχη που παρατηρούν πιο στενά τον εκλογικό χάρτη μιλούν ουσιαστικά για το πιο αδύναμο ίσως ψηφοδέλτιο καθώς όπως παρατηρούν πάσχει σε επίπεδο εκπροσώπησης σημαντικών περιφερειών και πόλεων της χώρας.

Σε μεγάλο βαθμό ρόλο για την κατάρτισή του έπαιξε η διαδικασία των προκριματικών η οποία όμως βάσει του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπετε για εκλογές που διεξάγονται με λίστα και όχι με σταυρό.

Ο κ. Κασσελάκης πήρε το ρίσκο και σύμφωνα με το περιβάλλον του αισθάνεται πολύ υπερήφανος για αυτό. Ωστόσο όπως παρατηρούν τα στελέχη αυτά από τη λίστα λείπουν προσωπικότητες με πολιτικό βάθος και ειδικό βάρος.

Λείπει η δυνατή εκπροσώπηση εμβληματικών πόλεων και περιφερειών όπου ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία δέκα χρόνια κέρδιζε έδαφος έναντι του βασικού ανταγωνιστή του στην περιφέρεια. Για παράδειγμα μέσα από τη διαδικασία των προκριματικών έμειναν εκτός εκπροσώπησης σε μια μάχη που θα διεξαχθεί με σταυρό προτίμησης πόλεις όπως η Πάτρα, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο και η χτυπημένη από τον Daniel Καρδίτσα.

Αλλά ακόμη και επίπεδο υψηλού συμβολισμού το ψηφοδέλτιο δεν έχει και πολιτικά μεγέθη που θα μπορούσαν να εμπνεύσουν σε πανελλαδικό επίπεδο με τα πολιτικά στελέχη που δίνουν τη μάχη όσο αξιόλογα κι αν είναι κάποια από αυτά να μην δίνουν το απαραίτητο βάθος όπως παρατηρούν όσοι στέκονται επικριτικά στους χειρισμούς της ηγετικής ομάδας.

Αυτά όπως σημειώνουν που όπως και στις εθνικές εκλογές και κατά κοινή παραδοχή τότε στο ΣΥΡΙΖΑ επί Αλέξη Τσίπρα το ΠΑΣΟΚ είχε καταρτίσει ένα δυνατό ψηφοδέλτιο σε όλη την Ελλάδα γνωρίζοντας ότι η μάχη της Αθήνας θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του μάλιστα πριν αναχωρήσει για τη ναυτικό δεκαήμερο στο Αιγαίο φρόντισε και πάλι να βάλει τον πήχη όσο πιο ψηλά γίνεται για να δώσει τον αέρα του νικητή των εκλογών.

Η απόλυτη ανατροπή είναι εφικτή είπε με βαθιά πίστη ότι μπορεί να επιτευχθεί ακόμη και να έρθει πρώτος πάνω από τη ΝΔ. Ωστόσο όπως έχει εξηγήσει πριν μια εβδομάδα ανατροπή σημαίνει να κλείσει πολύ η ψαλίδα από τη ΝΔ, ωστόσο η εντύπωση που θέλει να αφήσει μένει στο κοινό που τον ακολουθεί ή απλώς τον παρακολουθεί. Με το σκάφος που έχει ναυλώσει παρ’ αφρόν πλέει στον αφρό των κυμάτων του Αιγαίου και κάθε ημέρα επισκέπτεται τρία με τέσσερα νησιά.

Μετά τη διανυκτέρευση στην Αμοργό σήμερα πλέει για Αστυπάλαια, Χάλκη και Σύμη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα